Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή την Lancia Delta Integrale την είχε οδηγήσει ο Carlos Sainz

Newsbomb

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που μας γυρίζει στις χρυσές εποχές των ράλι και που έχει γράψει την δική του ιστορία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αξία αυτής της Lancia Delta Integrale είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Αφενός γιατί έχει περάσει από τα χέρια τεράστιων οδηγών, τόσο ως αυτοκίνητο δοκιμών όσο και στους αγώνες, όπως είναι οι Juha Kankkunen, Didier Auriol, Ari Vatanen, Markku Alen, Stig Blomqvist, Francois Delecour.

Αφετέρου γιατί αυτή η Delta Integrale είναι η τελευταία εργοστασιακή που σημείωσε νίκη σε αγώνα ράλι (το 1993 στο Formula Rallye Oviedo του ERC) και μάλιστα το έκανε στα χέρια ενός πολύ σπουδαίου οδηγού.

Του 60χρονου πλέον Carlos Sainz που ξεκίνησε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα ράλι το 1987 με Ford Sierra RS Cosworth, αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC το 1990 και 1992 με την Toyota Celica Turbo ST185 και έχει νικήσει τρεις φορές στο ράλι Ντακάρ (2010, 2018, 2020).

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε πόσο ενθουσιασμένος είναι ο πολύς Chris Harris, γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος και youtuber, που είχε την ευκαιρία να οδηγήσει αυτή την Lancia προδιαγραφών Group A.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο θρυλικός δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος που δίχως τον «κόφτη» αποδίδει 375 άλογα στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου από Lancia Abarth R90.

Τώρα, αυτή η άκρως συλλεκτική Integrale πωλείται από την Collecting Cars σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να την απολαύσουμε στο βίντεο. Μην ξεχάσετε να βάλετε ήχο!