Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία απίστευτη μοτοσικλέτα που υπογράφει ένας θρύλος της Φόρμουλα 1

Newsbomb

Ο Mika Hakkinen είναι ένας από τους από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία της F1 και μεσουρανούσε σε μία από τις πλέον προβεβλημένες περιόδους του αθλήματος.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Φινλανδός πιλότος έχει κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο δύο φορές (1998,1999), αλλά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2001 για να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Σήμερα ο Hakkinen έχει φτάσει τα 54 του χρόνια, είναι πατέρας πέντε παιδιών και δραστηριοποιείται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ως «πρεσβευτής» κρατώντας απόσταση από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μία από τις πιο πρόσφατες επαγγελματικές του κινήσεις και επενδύσεις έχουν σχέση με την Verge Motorcycles. Πρόκειται για μία εταιρεία από την πατρίδα του Hakkinen που παρουσιάζει ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε την Mika Häkkinen Edition που κοστίζει περίπου 80.000 ευρώ και θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες.

Βασίζεται στην Verge TS Pro με την ισχύ να προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί απευθείας τον πίσω τροχό. Αποδίδει 1.000 Nm ροπής και μπορεί να ωθήσει το ηλεκτρικό superbike στα πρώτα 96 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία της εξασφαλίζει μια αυτονομία 350 χιλιομέτρων και για την επαναφόρτισή της χρειάζονται μόλις 35 λεπτά της ώρας. Πολλά από τα τμήματα του πλαισίου είναι από ανθρακονήματα, ενώ το σκούρο γκρι και το ασημί που είναι βαμμένο το superbike μας θυμίζει το χρώμα των μονοθεσίων της McLaren-Mercedes Formula 1 και μία από τις καλύτερες εποχές της Φόρμουλα 1. Τότε, με τους V10.