Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford εκμεταλλεύτηκε την τεχνογνωσία της και έφτιαξε κρεβάτι που σας κρατά στη... λωρίδα σας!

Newsbomb

Η Ford χρησιμοποιεί εδώ και καιρό στα μοντέλα της στο σύστημα διατήρησης λωρίδας. Τώρα το τοποθετεί και σε… διπλά κρεβάτια.

Του Γιάννη Σκουφή

Ποιο είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια τα βράδια και πιο συγκεκριμένα στον ύπνο; Μα το ότι ο ένας «κλέβει» συνεχώς χώρο από τον άλλο στο κρεβάτι, τον περιορίζει και τον καταπιέζει.

Προκειμένου λοιπόν να λυθούν όλα τα παραπάνω η Ford σκέφτηκε, πολύ έξυπνα ομολογουμένως, να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist) με την οποία εξοπλίζει τα μοντέλα της. Έτσι λοιπόν και όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Ενσωμάτωσε σε ένα διπλό κρεβάτι έναν ειδικό μηχανισμό, ο οποίος μόλις διαπιστώσει πως ο ένας του ζευγαριού έχει εισχωρήσει στο χώρο που αντιστοιχεί στον άλλο μετακινεί το υπόστρωμα. Τόσο όσο προκειμένου ο ζωτικός χώρος να είναι πάντα μοιρασμένος δίκαια και στους δύο.

Ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ιδέα, ενώ η επόμενη εξέλιξη του συγκεκριμένου κρεβατιού της Ford ίσως να είναι η τοποθέτηση και συστήματος ακύρωσης θορύβων. Για την κρεβατομουρμούρα…