Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε πως οι λακκούβες στους δρόμους κλείνονται με… τσιρότα

Newsbomb

Οι λακκούβες δεν είναι μόνο ενοχλητικές και επικίνδυνες είναι και ακριβές και δύσκολες σε ότι αφορά την επισκευή τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι ταλαιπωρημένοι και «σπασμένοι» δρόμοι δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο -στη χώρα μας βέβαια τείνουν να γίνουν μονιμότητα, ειδικά μέσα στις πόλεις- και οφείλονται σε διάφορους λόγους. Στην κακή αρχική κατασκευή, στα έντονα καιρικά φαινόμενα τοι χειμώνα αλλά και στην μη επισκευή τους. Είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω κόστους, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο μια λακκούβα να κλείνεται και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει την επανεμφάνισή της.

Λύση σε όλα τα παραπάνω επιχειρεί να δώσει το σύστημα επισκευής δρόμων που έχει εξελίξει η αμερικάνικη εταιρεία American Road Patch και χρησιμοποιείται στο Λος Άντζελες.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο η λακκούβα καταρχήν καθαρίζεται και στη συνέχεια γεμίζεται με ένα ειδικό μίγμα ασφάλτου. Όταν η λακκούβα έχει εξαφανιστεί το υλικό πλήρωσης ζεσταίνεται προκειμένου να πιάσει καλύτερα ένα….τσιρότο, ένα ειδικό αυτοκόλλητο δηλαδή, που μπαίνει από πάνω και καλύπτει την επίμαχη περιοχή του δρόμου. Με την ίδια μεθοδολογία κλείνουν και οι ρωγμές, ενώ μπορούν περιοριστούν και υψομετρικές διαφορές, π.χ. στα καπάκια των υπονόμων που στους ελληνικούς δρόμους δεν είναι ποτέ μα ποτέ στο ίδιο επίπεδο με την άσφαλτο.

Το ενδιαφέρον είναι πως η εταιρεία που έχει αναπτύξει το συγκεκριμένο σύστημα επισκευής αναφέρει πως η διάρκεια ζωής του ασφάλτινου τσιρότου, που μπορεί να αντέξει σε πιέσεις μέχρι και 350 PSI, φτάνει τα 10 χρόνια!