FUN TIME

Γευστικές μακαρονάδες από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

Γευστικές μακαρονάδες από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

Ο δημοφιλής σεφ και η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα μας προτείνουν πρωτότυπες συνταγές με ζυμαρικά

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών έφτασε! Στις 25 Οκτωβρίου είναι η ιδανική αφορμή για να γιορτάσετε και να απολαύσετε το αγαπημένο σας πιάτο, δοκιμάζοντας νέες ευφάνταστες συνταγές. Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου αναλαμβάνει να μας μυήσει στα «μυστικά» των ζυμαρικών, προτείνοντας πρωτότυπα πιάτα με ζυμαρικά. Παράλληλα, μας εξηγεί πώς θα τα απογειώσουμε! Ακόμη και λίγες σταγόνες από ένα μπουκάλι ποιοτικό κρασί είναι ιδανική επιλογή για να αναδείξουμε κάθε μας δημιουργία.

Πέννες ή σπαγγέτι; Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας πιάτο, μη διστάσετε να δοκιμάσετε μία από τις ιδιαίτερες γευστικές εκδοχές που ακολουθούν. Με φρέσκα λαχανικά, αλλαντικά, καθώς και εξαιρετικές προτάσεις της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά και να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Πέννες με αρακά και πέστο σπανάκι

2 copy

Ιδανική επιλογή αν αγαπάτε τις πρωτότυπες γεύσεις και θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική εκδοχή της σάλτσας πέστο. Θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο για να το προετοιμάσετε, ενώ το εγγυημένο αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει κάθε σας καλεσμένο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά:

500 γραμμάρια πέννες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

250 γραμμάρια αρακά βρασμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

120 ml λευκό κρασί Samena

Για το πέστο σπανάκι:

200 γραμμάρια baby σπανάκι

350 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 μικρές σκελίδες σκόρδο

90 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο

130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3

Εκτέλεση

Για το πέστο σπανάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το baby σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή του πέστο. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.

Στη συνέχεια, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα, σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με τον αρακά για ένα λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί Samena, προσθέτετε τις πέννες μαζί με το πέστο σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρετε σε πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Πέννες με κεφτεδάκια και σάλτσα τομάτας

4 copy

Αν αγαπάτε τις κλασικές γεύσεις που θυμίζουν «μαμά» τότε αυτή η συνταγή δεν θα σας απογοητεύσει. Οι πέννες συνδυάζονται ιδανικά με τα κεφτεδάκια, ενώ η εν λόγω σάλτσα θα απογειώσει γευστικά το πιάτο, χάρη στη χαρακτηριστική γεύση του Αγιωργίτικου Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers). Θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσετε τη μακαρονάδα σας, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 16-18 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά:

500 γραμμάρια πέννες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά πελτέ τομάτας

2 κουταλιές μέλι

150 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο

3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τα κεφτεδάκια:

250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεπτή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στημένο

30 ml ελαιόλαδο

50 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο

1 αυγό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνετε πάρα πολύ καλά τον κιμά και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο πλάθετε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις έξι κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μέλι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να βράσει 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει. Όση ώρα βράζει η σάλτσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente. Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα κεφτεδάκια συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρετε τις πέννες με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Σπαγγέτι με πράσινη πιπεριά, τοματίνια, σαλάμι αέρος, μουστάρδα και μέλι

6

Μη διστάσετε να πειραματιστείτε! Τολμήστε να προετοιμάσετε την πρωτότυπη αυτή συνταγή που προτείνει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου που θα σας παρασύρει σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά και χρόνο προκειμένου να δημιουργήσετε το πιο πολύχρωμο σπαγγέτι!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος βρασίματος: 8-9 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά

500 γραμμάρια σπαγγέτι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια

200 γραμμάρια σαλάμι αέρος κομμένο σε λωρίδες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές μουστάρδα

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα

180 ml λευκό κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ

20 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

7

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε για 8-9 λεπτά τα σπαγγέτι και στη συνέχεια τα σουρώνετε. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πράσινες πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε το σαλάμι αέρος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτετε την μουστάρδα, το μέλι, το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σβήνετε με το ροζέ κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ, προσθέτετε τα σπαγγέτι μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα σπαγγέτι με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σας εύχονται καλή απόλαυση!

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα ανακαλύψετε στη σελίδα www.gwc-microsite.gr/

Περισσότερες συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου θα βρείτε στη σελίδα www.alexandrospapandreou.gr