FUN TIME

Αυτή είναι η ταινία που ξεπέρασε το «Μόνος στο σπίτι»

Αυτή είναι η ταινία που ξεπέρασε το «Μόνος στο σπίτι»

Εδώ και 30 χρόνια, κάθε Χριστούγεννα που… σέβονται τον εαυτό τους έχουν τουλάχιστον μια προβολή της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» που έχει σπάσει τα ταμία από το 1990, βρέθηκε όμως και η ταινία που κατάφερε να ξεπεράσει τον Μακόλεϊ Κάλκιν και την παρέα του.

«Δεν έχουν έρθει Χριστούγεννα αν δεν έχεις δει για πολλοστή φορά σε επανάληψη το Μόνος στο σπίτι», γράφουν οι χρήστες των social media για να κάνουν χιούμορ με το γεγονός ότι κάθε φορά στις γιορτές παρακολουθούμε το «Home Alone» από κάποιο ελληνικό κανάλι.

Η αλήθεια είναι πως από τον Νοέμβριο του 1990, όταν κι έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους η πολύ επιτυχημένη ταινία, έχει προβληθεί δεκάδες φορές στην τηλεόραση. Προφανώς όχι μόνο στη χώρα μας. Η ταινία, άλλωστε, ήταν τεράστια εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ κι αποτέλεσε την κωμωδία με τα περισσότερα έσοδα στην ιστορία.

Το «Μόνος στο σπίτι» κόστισε 18 εκατ. δολάρια για να γυριστεί, και απέφερε τελικά έσοδα που έφτασαν στα 477,1 εκατ. δολάρια! Ποσό που της χάρισε και το ρεκόρ που αναφέραμε, μέχρι που βρέθηκε η ταινία που κατάφερε να ξεπεράσει τις περιπέτειες του μικρού Κέβιν (του Μακόλεϊ Κάλκιν) και να φέρει περισσότερα έσοδα!

Ποια ήταν αυτή; Το «Hangover II»! Τα καμώματα του Ζακ Γαλυφιανάκη και της παρέας του που κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους στις 26 Μαΐου 2011, απέφεραν έσοδα ύψους 586,8 εκατ. δολαρίων κι «έσπασαν» το ρεκόρ του «Μόνος στο σπίτι». Για την ώρα, πάντως, το… ρεκόρ των επαναλήψεων – ειδικά στην ελληνική τηλεόραση – δεν το απειλεί κανείς!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.