FUN TIME

Διάσημος ηθοποιός μακρινός συγγενής του Αβραάμ Λίνκολν

Διάσημος ηθοποιός μακρινός συγγενής του Αβραάμ Λίνκολν

Οι ιστορικοί και γενεαλόγοι επιβεβαίωσαν τη μακρινή συγγένεια του Toμ Χανκς με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Αβραάμ Λίνκολν.


Ακόμη και ο ίδιος ο σταρ είχε κάποτε πει «είμαι συγγενής του Λίνκολν». Μελετώντας το γενεαλογικό δέντρο του Χανκς, η συγγένεια προέρχεται από τη μητέρα του 16ου Προέδρου των ΗΠΑ, Νάνσι Χανκς. Η συσχέτιση έγινε μόλις ανακοινώθηκε πως ο διάσημος ηθοποιός θα είναι ο αφηγητής σε ταινία σχετική με τη δολοφονία του Λίνκολν.

«Η μητέρα του ονομαζόταν Νάνσι Χανκς και τα μέλη της οικογένειάς μου είναι είτε ξαδέρφια είτε μακρινοί συγγενείς. Οπότε όταν ήμουν στο σχολείο, μαντέψτε για ποιον πρόεδρο έκανα πάντα εργασίες» είπε χαριτολογώντας ο ίδιος ο Τομ Χανκς αναφερόμενος στη συγγένεια αλλά και τη συμμετοχή του στην ταινία, χωρίς ωστόσο να θέλει να κάνει τόσο μεγάλο θέμα το πατρικό του όνομα και την κληρονομιά του. Ήξερε για την καταγωγή του από την παιδική του ηλικία και λεπτομέρειες μάθαινε από συγγενείς της μεγάλης του οικογένειας. Μάλιστα, λεγόταν ότι θα ήταν και ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, επίσης σχετικής με τη ζωή και τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ το 1865, στην οποία τελικά θα πρωταγωνιστήσει ο Ντανιέλ Ντέι Λούις.

Ο Αβραάμ Λίνκολν γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1809 και είχε γονείς τον Τόμας Λίνκολν και τη Νάνσι Χανκς, η οποία πέθανε όταν ο γιος της ήταν 9 χρονών. Επίσης, είχε μία μεγαλύτερη αδερφή, η οποία πέθανε σε ηλικία 20 ετών την ώρα του τοκετού.

Ο Λίνκολν δεν είχε συγγενείς α’ βαθμού λόγω σειράς οικογενειακών τραγωδιών αλλά και ανύπαντρων συγγενών. Μόνο ένα από τα παιδιά του, ο Robert, ενηλικιώθηκε κι αν και είχε τρία παιδιά, μόνο λίγα του έδωσαν εγγόνια. Ο τελευταίος απόγονος του Λίνκολν πέθανε το 19