GOSSIP

Κατερίνα Καινούργιου: Ο σύντροφός της και η απαγωγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Κατερίνα Καινούργιου: Ο σύντροφός της και η απαγωγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Full in love η παρουσιάστρια!

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι πάρα πολύ ενεργή στα social media, αφού κάνει καθημερινά διάφορες αναρτήσεις και έτσι έχει δημιουργήσει μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους ακολούθους της.

Πρόσφατα, λοιπόν, η παρουσιάστρια της εκπομπής “Ευτυχείτε” πραγματοποίησε ένα Q&A στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και εκεί απάντησε στις ερωτήσεις των διαδικτυακών της φίλων.

Μια από τις ερωτήσεις που δέχθηκε, λοιπόν, η Κατερίνα Καινούργιου αφορούσε την γνωριμία της με τον επί ένα χρόνο σύντροφο της, Φίλιππο Τσαγκρίδη. Η παρουσιάστρια τότε δεν δίστασε να αποκαλύψει πως γνώρισε τον καλό της μέσω του κοινού τους φίλου, Ανέστη Ευαγγελόπουλου.

Ποιος είναι ο Φίλιππος Τσαγκρίδης

Ο Φίλιππος–Αλέξανδρος είναι γιος του Στέφανου Τσαγκρίδη και της Ειρήνης Παναγοπούλου.

Είναι εγγονός του Περικλή Παναγόπουλου, του θεμελιωτή της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου και που το όνομα του οποίου ακούστηκε έντονα όταν απήχθη το 2009.

Ο 29χρονος ακολουθεί την παράδοση της οικογένειας καθώς ασχολείται με τα ναυτιλιακά. Σπούδασε στην Καλιφόρνια και αγαπάει τη σύγχρονη τέχνη.

Η κοινή ζωή του Φίλιππου και της Κατερίνας:

Η απαγωγή που τον συγκλόνισε

Ήταν 12 Ιανουαρίου του 2009. Νωρίς το πρωί ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος επιβιβάστηκε στην πολυτελή μερσεντές του και αναχώρησε από το σπίτι του στο Καβούρι με προορισμό τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του.

Δευτερόλεπτα μετά θα άρχιζε να εκτυλίσσεται ένα πολύκροτο θρίλερ που θα διαρκούσε 192 ώρες, και θα έμενε στα αστυνομικά χρονικά της χώρας.

Καθώς η μερσεντές διέσχιζε την οδό Ακτής, ένα βανάκι πετάγεται ξαφνικά μπροστά και κλείνει τον δρόμο. Τρεις άνδρες, πάνοπλοι και ντυμένοι στα μαύρα, κατεβαίνουν αστραπιαία από το όχημα, και με μια βαριοπούλα θρυμματίζουν το παράθυρο του οδηγού της λιμουζίνας. Στη συνέχεια ξεκλειδώνουν τις πόρτες, αρπάζουν βίαια τον εφοπλιστή και τον οδηγό του και τους επιβιβάζουν στο βανάκι.

Ο ίδιος ο εφοπλιστής στο βιβλίο του «Περικλής Παναγόπουλος – Βίος και Ναυτιλία» είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις δραματικές εκείνες στιγμές.

«Εκείνο το πρωινό ξεκίνησα με το οδηγό μου για το γραφείο μου στη Βούλα όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος», έγραψε στο βιβλίο.

Οι απαγωγείς τον μετέφεραν σε ένα κρησφύγετο όπου υπήρχε μόνο ένας καναπές και μια τηλεόραση. Του φόρεσαν μαύρα ρούχα και τον έδεσαν με χειροπέδες και μια χοντρή και βαριά αλυσίδα «σαν αυτές που χρησιμοποιούν για τις άγκυρες των κότερων», όπως την είχε περιγράψει.

Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τη σύζυγό του και της ζήτησαν λύτρα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Από το σημείο εκείνο άρχισαν εξαντλητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυρίας Παναγοπούλου και των δραστών, τόσο για το χρηματικό ποσό όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η παράδοσή του προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο 74χρονος άνδρας. Η Κατερίνα Παναγοπούλου κατάφερε με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στις 13 Ιανουαρίου και στις 17 Ιανουαρίου 2009 ταξίδεψε μέχρι το Ξυλόκαστρο, συγκεκριμένα στο 125ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, όπου οι απαγωγείς είχαν αφήσει μία βιντεοκασέτα και μία κασέτα ήχου που περιείχαν υλικό σχετικά με την απαγωγή.

Όπως περιέγραψε η ίδια στους αστυνομικούς, η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των 30 εκατομμυρίων ευρώ και την απελευθέρωση του συζύγου της ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου όταν μαζί με ακόμα ένα άτομο επιβιβάστηκε σε ένα Toyota Corolla και καθ’ υπόδειξη των απαγωγέων έφθασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η αγωνία της θα παρατεινόταν για άλλο ένα εικοσιτετράωρο, μέχρι να τους παραδώσει τα λύτρα.

Στις 20 Ιανουαρίου, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τον εφοπλιστή, στο Χαϊδάρι της Αττικής, τον οποίο εντόπισε και παρέλαβε περιπολικό της αστυνομίας. Όπως αποκάλυψε, τις 8 εκείνες ημέρες της απαγωγής φοβόταν πως οι απαγωγείς του στο τέλος θα τον σκότωναν, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της συζύγου του, η οποία κατάφερε με την διαπραγμάτευσή της να φέρει αίσια κατάληξη στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα, δεν έχουν βρεθεί τα λύτρα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι: Ψάχνουν τον συνεργό - Στόχευε και αλλού η 35χρονη;