GOSSIP

Αλίκη Βουγιουκλάκη: 26 χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό - H ανάρτηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: 26 χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό - H ανάρτηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η «εθνική σταρ» έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, σε ηλικία 62 ετών

Στις 23 Ιουλίου 1996 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 χρόνων η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Πάλεψε με τον καρκίνο και τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Τελικά, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες) την 23η Ιουλίου βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο.

Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Η «Εθνική μας σταρ» και ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, το μοναχοπαίδι της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τα τελευταία χρόνια δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram στον οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο της, πόσταρε μία κοινή φωτογραφία του με τους γονείς του κι έγραψε στη λεζάντα:

«Λείπετε και οι δυο σας κανείς δε σας ξέχασε, οι νέες γενιές μεγαλώνουν μαζί σας και συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα ομορφότερο κόσμο. Αλίκη σαν σήμερα 26 χρόνια μετά το φευγιό σου, θα είσαι για πάντα ένα φαινόμενο που όμοιο του δε θα υπάρξει ποτέ».

Η ανάρτησή του

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ

Η Φίνος Φιλμ η εταιρεία με την οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες, ανάρτησε στις σελίδες της στα social media ένα ξεχωριστό βίντεο αφιερωμένο σε εκείνη με πληροφορίες από τη ζωή και την καριέρα της.

«Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την "Αστέρω" το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου με την "Μανταλένα" το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο. Χαρακτηρίστηκε "Εθνική Σταρ" της Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών».

«Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ» - Αλίκη