GOSSIP

Τέρης Χρυσός: «Αν πάθω κάτι κακό, σίγουρα θα είναι από την οικονομική δυσχέρεια»

Τέρης Χρυσός: «Αν πάθω κάτι κακό, σίγουρα θα είναι από την οικονομική δυσχέρεια»
Facebook

Τέρης Χρυσός: «Πλήρωνα κανονικά τα ένσημά μου για 40 ολόκληρα χρόνια. Η σύνταξη που μου είχαν βγάλει ήταν 600 ευρώ»

Ο Τέρης Χρυσός ανεβαίνει έναν «Γολγοθά», καθώς όπως εξομολογήθηκε στην Espresso, μετά βίας επιβιώνει από τη σύνταξη του καλλιτέχνη που λαμβάνει.

«Πήρα εσάς να καταγγείλω όσα βιώνω. Αν πάθω κάτι κακό, σίγουρα θα είναι από την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκομαι, κ. Νικόλιζα. Δεν ζητάω τον οίκτο κανενός. Ούτε ελεημοσύνη. Ζητάω απλά δικαιοσύνη στις συντάξεις που παίρνουν οι καλλιτέχνες. Είναι συντάξεις πείνας. Δεν ξέρω πώς τα βγάζω πέρα».

Και συνέχισε: «Έπαιρνα σύνταξη του ΙΚΑ. Πλήρωνα κανονικά τα ένσημά μου για 40 ολόκληρα χρόνια. Η σύνταξη που μου είχαν βγάλει ήταν 600 ευρώ.

Κάποια στιγμή η σύζυγος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μουζάκη με παρότρυνε να πάω να καταθέσω τα χαρτιά μου για να παίρνω και την τιμητική σύνταξη που είχε θεσπίσει παλιότερα η Μελίνα. Έτσι και έγινε. Εγκρίθηκε η τιμητική σύνταξη, όμως βγήκε ένας νόμος επί υπουργείας Βενιζέλου που έλεγε “όποιος λαμβάνει τιμητική σύνταξη δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει σύνταξη του ΙΚΑ”. Και μου κόβουν τη σύνταξη του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνω με τα 690 ευρώ της τιμητικής σύνταξης.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Το σπίτι των 55 τετραγωνικών όπου μένω το έχει προσημειώσει το ΙΚΑ, γιατί μετά μας ζητούσαν πίσω αναδρομικά τα χρήματα της εξτρά σύνταξης. Εγώ δεν είχα να τα δώσω, με αποτέλεσμα να προσημειωθεί το μοναδικό ακίνητο που είχα» λέει με πόνο ψυχής».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο και έχει φύλλα χρυσού - Πόσο στοιχίζει (vid)

Η θαυματουργός Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Εορτολόγιο: Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου