GOSSIP

Ivan Bart: Πέθανε ο «θρύλος» της μόδας - O ισχυρός άνδρας IMG Models

Ivan Bart: Πέθανε ο «θρύλος» της μόδας -  O ισχυρός άνδρας IMG Models

Στη διάρκεια της καριέρας του που διήρκεσε δεκαετίας διαμόρφωσε τις καριέρες εμβληματικών supermodels

Μετά τον θάνατο του Ivan Bart στα 60 του χρόνια, η Τζίτζι Χαντίντ, η Χέιλι Μπίμπερ και η Άσλεϊ Γκράχαμ στέλνουν το δικό τους αντίο στον άνθρωπο που συνδέθηκε όσο λίγοι με τη μόδα.

Ο πρώην πρόεδρος του IMG Models Ivan Bart άφησε την τελευταία του πνοή στα 60 του χρόνια, μετά από σύντομη αλλά απροσδιόριστη μέχρι στιγμής ασθένεια.

Ήταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο και συγκεκριμένα τον Μάρτιο που αποχώρησε από τη θέση του στο IMG Models μετά από 30 απίστευτα χρόνια καριέρας στο παγκοσμίου φήμης πρακτορείο μοντέλων.

Στη διάρκεια της καριέρας του που διήρκεσε δεκαετίας διαμόρφωσε τις καριέρες εμβληματικών supermodels. Ανάμεσά τους οι Carolyn Murphy, Stephanie Seymour, Kate Moss, Gisele Bundchen, Joan Smalls, Kate Upton και Tyra Banks.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον Mark Shapiro, τον πρόεδρο και COO της Endeavor, της μητρικής εταιρείας του IMG Models.

«Με μεγάλη θλίψη και βαθιά λύπη μοιράζομαι την είδηση πως ο Ivan Bart, μακροχρόνιος πρόεδρος του IMG Models και πρωτοπόρος στη βιομηχανία της μόδας απεβίωσε το Σαββατοκύριακο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ένα email προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Στη διάρκεια της τριαντάχρονης καριέρας του, όπως σημείωσε ο Mark Shapiro, ο Ivan Bart άλλαξε κυριολεκτικά τη κυριολεκτικά τη μορφή και το πρόσωπο της βιομηχανίας του μόντελινγκ εκ των έσω.

Ήταν το 2018 που ο Ivan Bart έλαβε το βραβείο του κοινωνικού αντικτύπου στο ετήσιο γκαλά των βραβείων του FIT και έδωσε μια συγκινητική ομιλία. «Αυτό που βλέπουμε στη διαφήμιση και στην πασαρέλα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε όλοι» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ivan Bart ήταν από τους ανθρώπους που υποστήριξε τα plus-size μοντέλα όπως οι Candice Huffine, Ashley Graham, Precious Lee και Zach Miko.