GOSSIP

Έμα Στόουν για Λάνθιμο: «Είμαι από την Αριζόνα, είναι από την Αθήνα, δεν ξέρω πώς δούλεψε αυτό»

Έμα Στόουν για Λάνθιμο: «Είμαι από την Αριζόνα, είναι από την Αθήνα, δεν ξέρω πώς δούλεψε αυτό»

Σε μια κοινή τους συνέντευξη στους New York Times, Έμα Στόουν και Γιώργος Λάνθιμος μίλησαν για τη συνεργασία τους.

«Τι κοινό έχουν η Έμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος; Τίποτα και τα πάντα», αυτός είναι και ο τίτλος που έβαλαν οι New York Times σε συνέντευξη που παραχώρησαν η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης.

Ίσως η Έμα Στόουν το περιέγραψε καλύτερα με μία από τις απαντήσεις της.

«Εγώ είμαι ένα κορίτσι από την Αριζόνα και εκείνος ένας τύπος από την Αθήνα. Δεν ξέρω πώς δούλεψε αυτό, γιατί οι προσωπικότητές μας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Αλλά είναι απίστευτο», δήλωσε η ηθοποιός.

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στην «Ευνοούμενη», το «Poor Things», τη «Βληχή και το «Αnd», που έρχεται την επόμενη χρονιά.

«Προφανώς του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Για έναν ηθοποιό, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα, επειδή είναι τόσο σπάνιο να νιώθεις πως ό,τι και να κάνεις, σε προστατεύει ο σκηνοθέτης σου», εξήγησε η Έμα Στόουν.

Η γνωριμία της Έμα Στόουν με τον Γιώργο Λάνθιμο

Τον Ιούνιο του 2015, η Έμα Στόουν συναντήθηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο σε ένα καφέ, προκειμένου να μιλήσουν για την «Ευνοούμενη».

«Πίστευα ότι θα ήταν πραγματικά τρομακτικός και διεστραμμένος. Και δεν ήταν. Ήταν μια πολύ άνετη και εύκολη συζήτηση. Τα πήγαμε καλά αμέσως», περιέγραψε.

Η Έμα Στόουν παραδέχθηκε ότι περίμενε πως ο Γιώργος Λάνθιμος θα ήταν μια πιο τρομακτική παρουσία, έχοντας δει τις ταινίες που είχε κάνει έως τότε. «Τι κλισέ», αντέδρασε ο Γιώργος Λάνθιμος στη συνέντευξη. «Ήμουν 26 ετών, αλλά ήμουν παιδί», του απάντησε η ηθοποιός.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Λάνθιμος εξέφρασε ξανά τις εντάσεις του για το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τις ερωτικές σκηνές στις ταινίες. «Ποτέ δεν κατάλαβα τον πουριτανισμό για το σεξ ή τη γύμνια στις ταινίες. Πάντα με κάνει έξαλλο πόσο ανοιχτόμυαλοι είναι οι άνθρωποι για τη βία και πώς επιτρέπουν ανήλικους να τη βιώνουν με κάθε τρόπο και μετά είμαστε τόσο πουριτανοί για τη σεξουαλικότητα», τόνισε ο σκηνοθέτης.

Επίσης, εξομολογήθηκε το άγχος που νιώθει όταν δουλεύει σε μια ταινία. «Περνάω φριχτά», παραδέχθηκε. «Είναι πραγματικά χάλια όταν κάνουμε γυρίσματα», σημείωσε η Έμα Στόουν αναφερόμενη στον Γιώργο Λάνθιμο.

«Προσπαθείς να το εκλογικεύσεις. “Γιατί είσαι τόσο ταραγμένος; Είναι μια ταινία”. Σαφώς, όταν το συγκρίνεις με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, είναι γελοίο. Αλλά εσένα, εκείνη τη στιγμή, είναι τα πάντα», εξήγησε ο σκηνοθέτης.