Πώς οι γονείς ενθαρρύνουν με τον τρόπο τους την κακή συμπεριφορά των παιδιών (pics)
pixabay.com

Πώς οι γονείς ενθαρρύνουν με τον τρόπο τους την κακή συμπεριφορά των παιδιών (pics)

Newsroom Newsroom

Κι όμως συχνά οι γονείς με τη στάση τους δεν ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά.

Τα παιδιά μαθαίνουν να συμπεριφέρονται άσχημα ακριβώς όπως μαθαίνουν να είναι ευγενικά.

Οι γονείς συνήθως εστιάζουν την προσπάθειά τους στο πώς το παιδί τους θα μάθει να συμπεριφέρεται σωστά, να έχει καλούς τρόπους, να μιλάει όμορφα, να λέει « ευχαριστώ» και «παρακαλώ», να μη μπλέκει σε μπελάδες, να μην αντιμιλάει.

Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη καθώς δεν ακολουθούν όλα τα παιδιά αυτούς τους κανόνες. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το λάθος είναι των γονιών αφού με τη δική τους συμπεριφορά ενθαρρύνουν το παιδί τους να φέρεται άσχημα.

Πώς μαθαίνουν τα παιδιά από τους γονείς να συμπεριφέρονται άσχημα;

Δεν είναι συνεπείς

Πολλές φορές οι γονείς λένε «όχι» εννοώντας όμως «ναι». Το παιδί ζητάει να κάνει κάτι, ο γονιός αρνείται και όταν αρχίσει τα κλάματα, τη γκρίνια ή τα παρακαλετά, τότε ενδίδει και ικανοποιεί το αίτημα του παιδιού. Αυτό όμως που τελικά αντιλαμβάνεται το παιδί είναι ότι μπορεί να περάσει το δικό του, αρκεί να επιμείνει.

Εκτοξεύουν απειλές

Πόσες φορές οι γονείς δεν έχουν απειλήσει το παιδί τους με κάποια τιμωρία που τελικά δεν έχουν τηρήσει; «Αν το ξανακάνεις θα σου πάρω το τάμπλετ ( δεν θα ξαναδείς τηλεόραση, δεν θα πας στο πάρτι, δεν θα σου αγοράσω το ρολόι που μου ζήτησες». Μία από αυτές δεν είναι οι πιο συνηθισμένες απειλές των γονιών που παραμένουν ωστόσο, απειλές;

Όμως, όταν δεν υπάρχουν συνέπειες, το παιδί λαμβάνει το μήνυμα ότι ακόμα και όταν δεν κάνει αυτό που πρέπει, δεν υπάρχουν επιπτώσεις.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί με ποιους άλλους τρόπους οι γονείς ενισχύουν την κακή συμπεριφορά των παιδιών:

kaki-simperifora-2.jpg
01
Χτυπούν
Έρευνες έχουν  δείξει ότι η σωματική τιμωρία οδηγεί σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα στα παιδιά όπως αυξημένη επιθετικότητα, μειωμένη ενσυναίσθηση , αντικοινωνική συμπεριφορά και μειωμένη αυτοεκτίμηση. Αν σε αυτά προστεθεί και η έλλειψη μακροπρόθεσμης αποτελεσματικότητας τότε γίνεται αντιληπτό ότι η σωματική τιμωρία αποτελεί μια αναποτελεσματική λύση συμμόρφωσης του παιδιού. pixabay.com

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κακή συμπεριφορά των παιδιών που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους:

Με πληροφορίες από το verywellfamily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved