ΓΥΝΑΙΚΑ

5 υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για αποσμητικό

5 υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για αποσμητικό

Ξέχασες να αγοράσεις αποσμητικό; Δες τι πρέπει να κάνεις

Δεν υπάρχει πιο απαραίτητο αντικείμενο την καλοκαιρινή περίοδο από ένα αποσμητικό. Κανένας και καμία δε θέλει να ιδρώνει και να μην αναδύει μια όμορφη μυρωδιά με αποτέλεσμα οι γύρω του/της διακριτικά… να απομακρύνονται. Και ειδικά αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία έχει πιάσει «κόκκινο» σε συνδυασμό με την υγρασία, τα πράγματα δυσκολεύουν και η δυσοσμία καραδοκεί. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, αν ξέχασες ή αν ξέμεινες από το αποσμητικό σου;

Θα ζητήσεις ευγενικά από τον ξενοδόχο σου ή θα βρεις στο σπίτι που σε φιλοξενούν οι φίλες σου κάποιο από τα 5 απλά υλικά που θα δεις παρακάτω, τα οποία μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν το αποσμητικό σου.

Δες, λοιπόν, τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι την επόμενη επίσκεψή σου στο supermarket ή σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών.

Αντισηπτικό χεριών: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις έστω ένα στην τσάντα σου, ειδικά τις Covid-19 μέρες που διανύουμε. Χρησιμοποίησέ το, λοιπόν, και ως αποσμητικό.

Χυμός λεμονιού: Σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τις οσμές στις μασχάλες και αφήνει ένα ελαφρύ, όμορφο άρωμα.

Μηλόξυδο: Έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, που εξαλείφουν την οσμή που προκαλείται από τον ιδρώτα. Ρίξε μια μικρή ποσότητα μηλόξυδου μαζί με νερό πάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι και ταμποναριστά άπλωσέ το στις μασχάλες σου.

Οξυζενέ: Ανάμειξέ το με λίγο νερό ή ροδόνερο και άπλωσε το μείγμα στις μασχάλες σου!

Μαγειρική σόδα: Ανακάτεψε λίγη μαγειρική σόδα με μικρή ποσότητα καλαμποκάλευρου και άπλωσε το μείγμα στις μασχάλες, για να διατηρήσεις το δέρμα σου ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα.