MEN'S GUIDE

Διάλεξε τη σωστή ζώνη και απέδειξε πως γνωρίζεις από ντύσιμο

Διάλεξε τη σωστή ζώνη και απέδειξε πως γνωρίζεις από ντύσιμο
Συμβουλές για να απογειώσεις το στυλ σου!
Pixabay

Το κρισιμότερο τεστ για να αποδείξεις αν γνωρίζεις από μόδα είναι η ζώνη σου. Κάτι τόσο απλό σημαίνει τόσα πολλά και λίγοι δίνουν πραγματική σημασία σε αυτό το αξεσουάρ.

Αν επιλέξεις την σωστή, απλά δείχνεις ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο επάνω σου. Ένα μικρό λάθος όμως θα δείξει ότι έχεις πολλά να μάθεις για το ντύσιμο.

Ευτυχώς για σένα τα απλά δεν είναι δύσκολο να τα μάθεις ειδικά αν διαθέτεις κοινή αντίληψη. Τα υπόλοιπα είναι θέμα προσωπικού γούστου και οι ζώνες σου αφήνουν περιθώρια να εκφραστείς ελεύθερα.

Το πιο βασικό: μια ζώνη θα πρέπει να περισσεύει μόλις μερικά εκατοστά όταν είναι φορεμένη. Τόσο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί στο επόμενο θύλακα του παντελονιού σου. Εκτός αν έχει η ίδια.

Καλύτερα να είναι λίγο πιο κοντή παρά να πρέπει να κάνεις και δεύτερο γύρο στη μέση σου για να σταθεί. Οι ζώνες που χρησιμοποιούνται στο απλό ντύσιμο θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο μακριές αλλά προσοχή. Μόνο λίγο.

Οι ζώνες που συνοδεύουν ένα επίσημο ντύσιμο μετριούνται ακριβώς όπως τα παντελόνια σου. Επέλεξε λοιπόν μια ζώνη δύο με τρία νούμερα μεγαλύτερη από το νούμερο του παντελονιού σου και θα είσαι μια χαρά.

Φυσικά ο πιο απλός τρόπος είναι να την δοκιμάσεις γύρο από την μέση σου στο κατάστημα ακόμα και πάνω από το παντελόνι. Απλά να θυμάσαι ότι θα εφαρμόσει διαφορετικά όταν φορεθεί σωστά.

Οι στρατιωτικού τύπου ζώνες θα πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς. Δεν θέλουμε τίποτα να περισσεύει. Ευτυχώς προσαρμόζονται εύκολα, μπορείς να το κάνει και στο σπίτι κόβοντας το κομμάτι που περισσεύει.

Όσο μεγαλύτερη η αγκράφα, τόσο πιο ανεπίσημη η ζώνη. Οι ζώνες που συνοδεύουν ένα επίσημο ντύσιμο έχουν μικρή αγκράφα χωρίς υπερβολές. Και είναι στενές.

Οι αγκράφες των «καλών» ζωνών είναι συνήθως είτε χρυσού χρώματος είτε ασημί. Αν χρησιμοποιείς ανδρικά κοσμήματα θα πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα με τη ζώνη. Με εξαίρεση την βέρα σου.

Το δέρμα θα πρέπει να ταιριάζει με το δέρμα, οπότε η ζώνη σου θα πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με τα παπούτσια σου. Οι δε γυαλιστερές συνδυάζονται με καλογυαλισμένα παπούτσια. Τα υφασμάτινα παπούτσια συνδυάζονται με υφασμάτινη ζώνη ακόμα και άλλου χρώματος.

Απέφυγε τις ζώνες με ιδιαίτερα σχέδια (πχ από δέρμα φιδιού) εκτός και αν θες να τραβήξεις την προσοχή των άλλων.

Αγοράζοντας μια ζώνη «τσάκισέ» την για να βεβαιωθείς πως το δέρμα είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα αρχίσει να σπάζει. Ένας άλλος τρόπος για να δεις αν είναι σε καλή κατάσταση είναι να γρατσουνίσεις ελαφρώς το πίσω μέρος με το νύχι σου. Αν εμφανιστεί μια γραμμή, είναι εντάξει.