ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρήστος Νικολόπουλος: «Το Υπάρχω προέκυψε συμπτωματικά, είχε γραφτεί για τον Μητροπάνο»

Τζωρτζίνα Ντούτση Τζωρτζίνα Ντούτση

ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

Ο Χρήστος Νικολόπουλος από το Α έως το Ω

00.00/42:17

Άνθρωποι της Τέχνης αφηγούνται ιστορίες και μοιράζονται σκέψεις με αφορμή τα γράμματα της Αλφαβήτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μοιράζεται αναμνήσεις και ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του, από το Α έως το Ω.

O Χρήστος Νικολόπουλος ξεδιπλώνει γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την προσωπική του μουσική διαδρομή και μας μιλάει για τους σπουδαίους ερμηνευτές μουσικούς του λαϊκού μας τραγουδιού.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, αφηγείται τα φτωχικά παιδικά του χρόνια στο χωριό του, το Καψοχώρι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου έζησε έως τα 16 του χρόνια και εξομολογείται τη μεγάλη αγάπη που είχε στον πατέρα του, Βασίλη. «Λάτρευα τον πατέρα μου. Όμως τον έχασα πάρα πολύ νωρίς, το 1989 και εντελώς απότομα, από αυτοκινητικό δυστύχημα. Μου στοίχησε πολύ, είχαμε ζεστή σχέση, του τηλεφωνούσα για να μου δώσει την ευχή του σε ό,τι ήθελα να κάνω».

Ακόμα, θυμάται τη γνωριμία και τη συνεργασία με τον Γιώργο Ζαμπέτα, μιλάει με δέος για το ίνδαλμά του, τον Μανώλη Χιώτη, τον "Μεσσία" του, όπως τον αποκαλεί και αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη με τον Στέλιο Καζαντζίδη.

«Ο Γιώργος Ζαμπέτας με συμπάθησε πάρα πολύ. Του έγινα απαραίτητος. Μου έχει αφιέρωση σε έναν δίσκο του, με αγάπη στον αγαπημένο μου "γιο"»μάς αποκαλύπτει τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη και την ιστορία πίσω από το πασίγνωστο τραγούδι, «Υπάρχω».

«Έχω κάνει λίγα μεγάλα λάθη, ένα από αυτά είναι η γνωστή ιστορία που ξεκίνησε με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Ξεκίνησε από το γεγονός ότι ξαφνικά άρχισε να βρίζει εμένα και την οικογένειά μου και αντέδρασα . Ήταν λάθος θεωρώ και από εμένα και από αυτόν. Πήγα στο δικαστήριο και ζητούσα να μη με βρίζει. Μέσα εκεί μου είπε τα χειρότερα, αν ήξερα ότι θα αντιδρούσε έτσι, δεν θα πήγαινα».

«Όλοι μελετούν πάνω στα πατήματα του Χιώτη. Πολύ προχωρημένα μελωδικά θέματα έπαιζε. Κι εγώ μελέτησα ατέλειωτες ώρες πάνω στα πατήματα του Χιώτη. Ήταν ένας εξαίρετος κύριος. Εγώ τότε το 1969-1970 ήμουν το μπουζούκι της Πόλυ Πάνου. Και έτυχε να δουλέψω με τον "Μεσσία" μου. Κάναμε και παρέα, πηγαίναμε και σπίτι του, μας μαγείρευε. Είναι το ίνδαλμά μου. Ακόμα τον βλέπω με δέος σε ταινίες κλπ.».

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, μας μιλάει ακόμα για τις σπουδές τους σχολή για Ηλεκτρολόγος/Μηχανολόγος, αποκαλύπτει τη μάχη του με τις κρίσεις πανικού και την αιτία που τις και μας εξηγεί τη σχέση του με το... Instagram.

Σε αυτό το «ταξίδι» ζωής, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης «συναντάει» αγαπημένους φίλους, όπως είναι ο Πασχάλης Τερζής -ανακάλυψη του Χρήστου Νικολόπουλου- μας μιλάει για τη μεγάλη επιτυχία «Υπάρχω» που αρχικά είχε γράψει για τον Δημήτρη Μητροπάνο, και εξομολογείται τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του, μετά το μπουζούκι!

Το ταξίδι στη ζωή και την πορεία του Χρήστου Νικολόπουλου έγινε με «όχημα» τις εξής λέξεις (αλφαβητικά):

Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Βασίλης Νικολόπουλος
Γιώργος Ζαμπέτας
Διαδικασία Δημιουργίας
Εργασιομανής & Ευαισθησίες
Ζόρια
Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος
Θρίαμβος
Instagram
Κατάθλιψη & Κρίσεις πανικού
Λάθη
Μανώλης Χιώτης
Νταλίκες
Ξεκίνημα στην ταβέρνα του Μανωλιά
Οικογένεια
Παιδικά χρόνια
Ρόλος παρουσιαστή
Στέλιος Καζαντζίδης
Το Πιο Παράξενο Τραγούδι
Υπάρχω
Φίλοι αγαπημένοι
Χρόνος
Ψάρεμα & Ψευδώνυμο Γιάννης Τζελέπης
Ωραίο Φινάλε