ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβολή των παραστάσεων σε Επίδαυρο και του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Αναβολή των παραστάσεων λόγων των πυρκαγιών
Intime

Οι νέες ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Αναβάλλονται όλες εκδηλώσεις «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που ήταν προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες, λόγω των δραματικών εξελίξεων και των δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργήσει οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλά μέρη της χώρας.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφασίζει τη ματαίωση των παραστάσεων για «προληπτικούς λόγους και για την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων». Οι νέες ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν από το υπουργείο σε επόμενη ανακοίνωση.

Παράλληλα, ματαιώνονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και στην Επίδαυρο. Πρόκειται για τις παραστάσεις Ελένη του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (6-8 Αυγούστου) και Ευριπίδης του Ευριπίδη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου (6-7 Αυγούστου).

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται, για προληπτικούς λόγους, η αναβολή παραστάσεων του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός", με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων.

Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

- «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων

- «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη

- «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας».

Παρακάτω θα διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

«Αγαπητοί θεατές,

Με δεδομένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε εχθές Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 με ισχύ έως και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, καθώς και την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για Ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και κατόπιν σχετικής εντολής του ΥΠΠΟΑ, με λύπη σάς ανακοινώνουμε ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου, αναβάλλονται.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι εξής παραστάσεις:

Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Αυγούστου.

Ευριπίδης του Ευριπίδη του Ευριπίδη Λασκαρίδη – OSMOSIS: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου - Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Αυγούστου.

Σχετικά με τις αναβληθείσες εκδηλώσεις, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί νέα ημερομηνία εντός των χρονικών ορίων του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματός μας.

Για τους κατόχους εισιτηρίων θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα.

Η σκέψη όλων των ανθρώπων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι κοντά στους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις πυρκαγιές».


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Παραδόθηκε στις φλόγες το Κρυονέρι - Καίγονται σπίτια παντού στον οικισμό

Μήνυμα 112: Αν βρίσκεστε σε Λίμνη Μαραθώνα και Καλέντζι εκκενώστε προς Γραμματικό