ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε τιμή ρεκόρ 1,17 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε η πρώτη έκδοση του Frankenstein

Frankenstein

Το αντίτυπο του βιβλίου κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ του πιο ακριβού τυπωμένου έργου από γυναίκα συγγραφέα.

Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Frankenstein» της Μέρι Σέλεϊ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο ακριβού τυπωμένου έργου από γυναίκα συγγραφέα, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αποτελούμενο από τρεις τόμους αντίτυπο του «Frankenstein» που φέρει τα αρχικά εξώφυλλα της εκτύπωσης του 1818 προβλεπόταν να πωληθεί έως 300.000 δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών Christie's, αλλά η πώληση έκλεισε με πολύ μεγαλύτερη προσφορά.

Σύμφωνα με το Fine Books Magazine πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή πώλησης τυπωμένου έργου που γράφτηκε από γυναίκα συγγραφέα.
Σύμφωνα με τον οίκο Christie's τα αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν 500 και το συγκεκριμένο βιβλίο είχε πωληθεί σε προηγούμενη δημοπρασία, το 1985. Οι προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν από συλλέκτες από όλο τον κόσμο.

Το ρεκόρ για τυπωμένο έργο από γυναίκα είχε μέχρι τώρα η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Emma» του 1816 της Τζέιν Όστιν, το οποίο πωλήθηκε από τον οίκο Bonhams το 2008 έναντι 150.000 αγγλικών λιρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Midnight Mass: Έρχεται στο Netflix με τις ευλογίες του Στίβεν Κινγκ

Η Μόνικα Μπελούτσι μάγεψε το Ηρώδειο: 10 κλικ από τη χθεσινή παράσταση

To Netflix μόλις ανακοίνωσε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία του