ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix

Squid Game Netflix
To Squid Game έχει πετύχει ένα ρεκόρ που δύσκολα άλλη σειρά θα καταρρίψει

Τώρα που το Squid Game είναι και επίσημα η πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του Netflix, ας δούμε ποιες είναι οι υπόλοιπες εννέα της λίστας.

Πρόσφατα το Netflix ανακοίνωσε το ρεκόρ θεαματικότητας που πέτυχε το Squid Game, η νοτιοκορεάτικη σειρά που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο και έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Netflix, 142 εκατομμύρια νοικοκυριά είδαν το Squid Game τις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία του στις 17 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι το η σειρά είχε καταρρίψει το ρεκόρ στις 25 μέρες από την κυκλοφορία της στην πλατφόρμα, εκθρονίζοντας τον πρώτο κύκλο του Bridgerton, όταν έως τότε την είχαν παρακολουθήσει 111 εκατομμύρια συνδρομητές.

Επίσης το Παιχνίδι του Καλαμαριού, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της σειράς, έχει σκαρφαλώσει στο νούμερο ένα σε 94 χώρες του πλανήτη, μεταξύ των οποίων οι: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελλάδα, κ.ά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, η σειρά των 21,4 εκατομμυρίων δολαρίων απέφερε στο Netflix μυθικά κέρδη που ζαλίζουν αγγίζοντας τα 900 εκατομμύρια δολάρια!

Και ενώ η δεύτερη σεζόν του Squid Game θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, με το Netflix να θέλει να επαναλάβει την επιτυχία, μας είναι αδύνατο να σκεφτούμε ποια σειρά και πότε θα καταφέρει να ξεπεράσει την τεράστια επιτυχία του Squid Game.

Τώρα λοιπόν που η σειρά του Hwang-Dong-hyuk έχει στρογγυλοκαθίσει για τα καλά στην κορυφή του Top 10 και έχει γίνει η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix, ας δούμε ποιες άλλες σειρές συμπληρώνουν τη λίστα της συνδρομητικής πλατφόρμας.

Θυμίζουμε ότι το Netflix αυτή τη στιγμή μετρά και καταχωρεί στους δείκτες θέασης όποιον συνδρομητή παρακολουθήσει μόνο δύο λεπτά streaming ενός προγράμματος. Ωστόσο η επιτυχία του Squid Game οδήγησε το Netflix στην απόφαση να αλλάξει τον τρόπο μέτρησης και στο εξής να καταχωρεί όποιον συνδρομητή παρακολουθεί τη συνολική διάρκεια ενός προγράμματος.

Στο gallery που ακολουθεί δείτε τις 10 πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία του Netflix.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.