ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάνω από 243.000 δολάρια για το φόρεμα από την τελευταία συναυλία της Έιμι Γουάινχαουζ

Έιμι Γουάινχαουζ
Τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις των αντικειμένων, ξεπέρασαν τα 4 εκατ. δολάρια
AP

Περισσότερα από 800 ρούχα και προσωπικά είδη της Έιμι Γουάινχαουζ πωλήθηκαν σε δημοπρασία

Πάνω από 243.000 δολάρια πωλήθηκε σε δημοπρασία το φόρεμα που φορούσε η Έιμι Γουάινχαουζ στην τελευταία συναυλία πριν το θάνατό στις 23 Ιουλίου του 2011.

Πρόκειται για το μίνι φόρεμα που φορούσε η Βρετανίδα στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2011, ένα μήνα προτού «φύγει» από τη ζωή από δηλητηρίαση από αλκοόλ. Το συγκεκριμένο μαύρο και πράσινο φόρεμα με σχέδια λουλουδιών και μπαμπού, είχε σχεδιάσει η στυλίστρια Ναόμι Πάρι. Το ένδυμα πωλήθηκε 16 φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία του από τον οίκο Julien's Auctions που διοργάνωσε την δημοπρασία.

Έιμι Γουάινχαουζ
Το φόρεμα που φορούσε η Έιμι Γουάινχαουζ στην τελευταία της συναυλία στο Βελιγράδι, ένα μήνα πριν πεθάνειAP


Συνολικά, περισσότερα από 800 ρούχα και αντικείμενα, που ανήκαν στη σταρ, προσφέρθηκαν προς πώληση: φορέματα, στηθόδεσμοι, τσάντες, παντελόνια, σορτς, παπούτσια, γυαλιά, μουσικά όργανα, βιβλία, δίσκοι κ.λπ. Ο κατάλογος έκανε ένα ταξίδι στις αισθητικές επιρροές της τραγουδίστριας και στο χαρακτηριστικό ρετρό στυλ της.

Τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις των αντικειμένων, ξεπέρασαν τα 4 εκατ. δολάρια και θα διατεθούν στο Amy Winehouse Foundation που ίδρυσαν οι γονείς της τραγουδίστριας μετά το θάνατό της με σκοπό να βοηθήσουν νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού.

Προτού παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους, θα παρουσιαστούν στην επερχόμενη έκθεση Amy: Beyond The Stage που θα κάνει εγκαίνια στο Λονδίνο στις 26 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ταινίες και οι σειρές που έρχονται στο Netflix αυτή την εβδομάδα

The Crown 5: Η εκπληκτική μεταμόρφωση της Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι σε Νταϊάνα

Netflix: Μάθαμε τους τίτλους των επεισοδίων για το Stranger Things 4