ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάικλ Τζ. Φοξ: Διαγνώστηκε με Πάρκινσον στα 29 - Η ζωή του με τη νόσο

Μάικλ Τζ. Φοξ
«Η διάγνωση ήταν σίγουρη, η πρόοδος ήταν αόριστη και αβέβαιη», αναφέρει ο Μάικλ Τζ. Φοξ για τη μάχη του με το Πάρκινσον
AP

Ο ηθοποιός Μάικλ Τζ. Φοξ λέει πως πλέον το Πάρκινσον είναι «δώρο» για εκείνον.

Για το οδυνηρό ταξίδι του με τη νόσο του Πάρκινσον μίλησε ο Μάικλ Τζ. Φοξ. Ο ηθοποιός είπε ότι η ασθένειά του ήταν «ένα δώρο». «Ήταν ένα δώρο, όπως είπε και ο φίλος μου Τζορτζ Στεφανόπουλος σε μία ταινία. Αναφέρομαι στη νόσο Πάρκινσον ως το δώρο που συνεχίζει να παίρνει. Αλλά ήταν πραγματικά ένα δώρο», είπε.

Ο Φοξ παρέλαβε το Σάββατο το ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt, που αναγνωρίζει τις εξαιρετικές φιλανθρωπικές προσπάθειες, στα 13α Βραβεία Governors και αναφέρθηκε στους επώδυνους τραυματισμούς, την ανάρρωση αλλά και τις φιλανθρωπικές πράξεις που του άλλαξαν τη ζωή. «Μόλις άρχισα να μαθαίνω για την ασθένεια, κάθε αλληλεπίδραση, κάθε νέα πληροφορία που συνέλεξα, κάθε ερευνητής ή αξιωματούχος του NIH με τον οποίο μίλησα, όλα επιβεβαιώθηκαν, η επιστήμη προηγούνταν των χρημάτων. Οι απαντήσεις μπορούσαν να ξεκλειδωθούν με τις σωστές επενδύσεις», πρόσθεσε ο Φοξ.

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ παραλαμβάνει το Βραβείο Jean Hersholt από τα χέρια του ηθοποιού Γούντι Χάρλεσον
Ο Μάικλ Τζ. Φοξ παραλαμβάνει το Βραβείο Jean Hersholt από τα χέρια του ηθοποιού Γούντι ΧάρλεσονAP


Όταν διαγνώστηκε με την ασθένεια ήταν μόλις 29 χρόνων. «Μου είπαν ότι είχα μόνο 10 χρόνια για να δουλέψω. Ήταν λίγο. Αυτό συνέβη. Το πιο δύσκολο μέρος της διάγνωσής μου ήταν να αντιμετωπίσω τη βεβαιότητα της διάγνωσης και την αβεβαιότητα της κατάστασης», είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Ήξερα μόνο ότι θα χειροτέρευε. Η διάγνωση ήταν σίγουρη, η πρόοδος ήταν αόριστη και αβέβαιη».

Θυμήθηκε ακόμα ότι τα πρώτα εφτά χρόνια βρίσκονταν σε κατάσταση άρνησης. «Το είπα σε πολύ λίγους ανθρώπους και κράτησαν το μυστικό μου», είπε ο Φοξ. «Τότε υπήρχαν κάθε είδους γιατροί που με βοήθησαν να καταλάβω τι γίνεται. Τελικά, ένιωσα ότι έπρεπε να το πω σε όλους» είπε ο ηθοποιός και συνέχισε αναφέροντας την υποστήριξη που δέχτηκε από το ευρύ κοινό.

Ο Φοξ ίδρυσε το Ίδρυμα Michael J. Fox για την Έρευνα της νόσου του Πάρκινσον το 2000, το οποίο έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισ. δολάρια.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ταραντίνο: Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες του δείτε κάτι άλλο

Η Έμιλυ Κολιανδρή γίνεται ζωντανό έκθεμα

H Florence Welch έσπασε το πόδι της:Αναβάλλεται η περιοδεία του γκρουπ