ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιτανικός: Ο ΝτιΚάπριο δεν ήθελε να παίξει στην ταινία γιατί ήταν βαρετή

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με την Κέιτ Γουίνσλετ στον Τιτανικό
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με την Κέιτ Γουίνσλετ στον Τιτανικό
Photo by CBS via Getty Images

Ο Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει ότι χρειάστηκε να πείσει τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για να παίξει στον Τιτανικό.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δεν ήταν σίγουρος ότι ήθελε τον ρόλο του Τζακ στον Τιτανικό.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό People, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον είπε ότι έπρεπε να πείσει τον ΝτιΚάπριο για να αναλάβει το ρόλο.

«Δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει. Έπρεπε πραγματικά να τον πιάσω από το χέρι για να παίξει στην ταινία. Δεν ήθελε να το κάνει. Σκεφτόταν ότι ήταν βαρετή», είπε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε πως τελικά δέχτηκε τον ρόλο μόνο όταν τον έπεισε ότι ήταν στην πραγματικότητα μία δύσκολη πρόκληση.

Σε πρόσφατη δήλωσή του στο Deadline ο Κάμερον είπε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ αυτή την ταινία χωρίς τους δύο πρωταγωνιστές της: τον ΝτιΚάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ».

Ο λόγος που ο ΝτιΚάπριο παραλίγο να χάσει το ρόλο στον Τιτανικό

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του στο GQ, ο Κάμερον είχε δηλώσει ότι ο ηθοποιός ήταν στις πρώτες επιλογές του, ωστόσο λίγο έλειψε να μείνει απέξω, όταν αρνήθηκε να διαβάσει το ρόλο του.

«Έγινε ένα δοκιμαστικό με τον Λίο και όλοι γοητεύτηκαν», εξηγεί ο σκηνοθέτης «του είπα "ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ"».

Οταν ο Ντι Κάπριο αρνήθηκε ο Κάμερον τού έσφιξε το χέρι του λέγοντας: «Λοιπόν, ευχαριστώ που ήρθες». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο σοκαρισμένος Ντι Κάπριο απάντησε: «Περίμενε, περίμενε, αν δεν διαβάσω, δεν παίρνω το ρόλο. Έτσι απλά;»»

Ο Κάμερον εξήγησε στον Ντι Κάπριο ότι ο Τιτανικός ήταν μία «τεράστια παραγωγή που θα μου πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε δεν πρόκειται να το χαλάσω κάνοντας λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ντι Κάπριο δέχτηκε τελικά να διαβάσει τα λόγια του, όμως πίσω από κάθε του φράση είχε μεγάλη αρνητικότητα. «Μέχρι που νευρίασα και του είπα «οκ, τώρα θέλω δράση» και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ, κατέληξε ο Κάμερον.

Σημειώνεται ότι η ταινία «Τιτανικός» θα επιστρέψει στους κινηματογράφους τον Φεβρουάριο με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την κυκλοφορία της.

Η ταινία του 1997 του Τζέιμς Κάμερον θα προβάλλεται στους κινηματογράφους σε βελτιωμένη (remastered) έκδοση 3D 4K HDR και υψηλό ρυθμό καρέ από τις 10 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ο «Τιτανικός» επιστρέφει στους κινηματογράφους: Η νέα αφίσα

Κέιτ Γουίνσλετ: Οι δύσκολες στιγμές που έζησε μετά τον «Τιτανικό»

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο του στον «Τιτανικό»

Το δοκιμαστικό του Παπακαλιάτη για τον «Τιτανικό» που δεν ξέραμε