ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κλιντ Ίστγουντ: Βγαίνει στη... σύνταξη στα 93 του; Οι πληροφορίες για την τελευταία του ταινία

Κλιντ Ίστγουντ
Ο Κλιντ Ίστγουντ στην πιο πρόσφατη ταινία του, Cry Macho το 2021
Αρχείο Newsbomb.gr

Φήμες θέλουν τον 93χρονο Κλιντ Ίστγουντ να ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του και μετά να αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Μετά από έξι δεκαετίες και σχεδόν 50 ταινίες, ο Κλιντ Ίστγουντ, φαίνεται να είναι έτοιμος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται το DiscussingFilm, που θέλει τον θρυλικό ηθοποιό και σκηνοθέτη να σκηνοθετεί την τελευταία ταινία της καριέρας του.

Το -φερόμενο ως- «κύκνειο άσμα» του Ίστγουντ λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει από τη Warner Bros, όπως άλλωστε γίνεται ήδη από το 2008 που ο ίδιος σκηνοθετεί αποκλειστικά για το εν λόγω στούντιο (Invictus, Sully, American Sniper, Richard Jewell). Το πιο πρόσφατο φιλμ του βετεράνου ηθοποιού και σκηνοθέτη ήταν το Cry Macho που κυκλοφόρησε από το HBO Max και τη Warner Bros τον Σεπτέμβριο του 2021.

Όσα γνωρίζουμε για την τελευταία (;) ταινία του Κλιντ Ίστγουντ

Σύμφωνα με πηγές πρόκειται για ένα δικαστικό θρίλερ με προσωρινό τίτλο Juror #2.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν άντρα που είναι ένορκος σε μια δίκη δολοφονίας στην οποία συνειδητοποιεί ότι μπορεί να είναι ο δολοφόνος και παλεύει με το δίλημμα να παραδοθεί ώστε να αθωωθεί ο κατηγορούμενος ή να χειραγωγήσει τους ενόρκους για να ξεφύγει ο ίδιος;

Φήμες θέλουν τους Νίκολας Χουλτ και την Τόνι Κολέτ να συμμετέχουν στο καστ, ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Άλλες πληροφορίες πάντως θέλουν τον Ίστγουντ να κοιτάζει έναν νεαρό σταρ του Χόλιγουντ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Κλιντ Ίστγουντ πρόκειται να υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει ότι βγαίνει στη... σύνταξη. Αν και η ταινία αναφέρεται ως η τελευταία του, εκείνος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του μέχρι στιγμής.

Αρκετοί κάνουν λόγο, ότι ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός που συμπληρώνει αισίως τα 93 του χρόνια, και πάνω από 5 δεκαετίες στην καρέκλα του σκηνοθέτη, είναι πιθανό να αποχωρήσει σύντομα.

Το Juror #2 θα είναι η 40η ταινία που σκηνοθετεί ο Ίστγουντ, δημιουργώντας μια μεγάλη και πλούσια κληρονομιά παράλληλα με την ιστορική καριέρα του στην υποκριτική. Εκτός από τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας για το Unforgiven και το Million Dollar Baby, η μέθοδος και η ικανότητα του Ίστγουντ να παρουσιάζει ταινίες με χαμηλό προϋπολογισμό τον έχουν ξεχωρίσει από άλλους σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ. Έχει επίσης βραβευτεί με Όσκαρ για ταινίες όπως το Mystic River και το Letters From Iwo Jima, καθώς και το δράμα του 2008 Changeling, με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΠΟΑ: Ιντεάλ και Άστορ δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως μνημεία

Σινεμά: Οι νέες ταινίες που βλέπουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου

Έτερος Εγώ: Νέμεσις - H τιμωρία συναντά τη δικαίωση στο μεγάλο φινάλε