ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Τρεις Σωματοφύλακες, δράση, τρόμος και ερωτικές ανατριχίλες

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν
Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν
Tanweer

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Ταινίες για κάθε γούστο, έχει το πρόγραμμα της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας στις σκοτεινές αίθουσες.

Καταιγιστική δράση δια χειρός Γκάι Ρίτσι, Τρεις Σωματοφύλακες με all star cast, ανατριχίλες τρόμου από το Evil Dead Rise και Μάρλον Μπράντο και Μαρία Σνάιντερ στο Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι σε αποκατεστημένη κόπια.

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν (Les Τrois Μousquetaires: D'Artagnan)

Το πρώτο κεφάλαιο από το δίπτυχο της φιλόδοξης, γαλλικής υπερπαραγωγής με την υπογραφή της Pathé μεταφέρει τους επικούς Τρεις Σωματοφύλακες του Δουμά στη μεγάλη οθόνη.

Τους πασίγνωστους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα λαμπερό καστ με τον Βενσάν Κασέλ (Το Μίσος) ως Άθω, τον Ρομέν Ντουρίς (Άιφελ) ως Άραμη, τον Πίο Μαρμάι (Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου) στον ρόλο του Πόρθου, τον Φρανσουά Σιβίλ (Όπως ψηλά, έτσι και χαμηλά) ως Ντ’Αρτανιάν, την Εύα Γκριν (Οι Ονειροπόλοι) ως Μιλαίδη και τη Βικι Κριπς (Κορσές) στον ρόλο της βασίλισσας Άννας της Αυστρίας με τον Λουί Γκαρέλ (Οι Ονειροπόλοι) ως Λουδοβίκο ΙΓ’. Τα σκηνοθετικά ηνία αναλαμβάνει ο Μαρτέν Μπουρμπουλόν (Άιφελ).

Από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τις τρώγλες του Παρισιού μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ… σε ένα βασίλειο διχασμένο από τους θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της εισβολής από την Αγγλία, μία χούφτα αντρών και γυναικών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα ενώσουν το πεπρωμένο τους με τη μοίρα της Γαλλίας.

Άρρηκτος Δεσμός (Guy Ritchie's The Covenant)

Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο Λοχίας Τζον Κίνλι συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Αχμέντ. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Αχμέντ θα μεταφέρει τον τραυματισμένο Τζον σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά. Όταν ο Τζον γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως ο Αχμέντ βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά.

Στο σκηνοθετικό τιμόνι ο Γκάι Ρίτσι. Πρωταγωνιστούν οι: Τζέικ Τζίλενχαλ, Νταρ Σαλίμ.

Evil Dead Rise

Μεταφέροντας τη δράση πλέον έξω από το δάσος και μέσα στην πόλη, το Evil Dead Rise αφηγείται μια διεστραμμένη ιστορία δύο αποξενωμένων αδερφών, τις οποίες υποδύονται οι Αλίσα Σάδερλαντ και Λίλι Σάλιβαν, η επανένωση των οποίων διακόπτεται από την άνοδο των δαιμόνων που κυριεύουν τα σώματα των θυμάτων τους και τις ωθούν σε μία αρχέγονη μάχη επιβίωσης καθώς αντιμετωπίζουν την πιο εφιαλτική εκδοχή οικογένειας, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς.

Πέρα από τον Τοίχο (Beyond the Wall)

Ο Αλί, ένας τυφλός άνδρας, προσπαθεί να αυτοκτονήσει όταν τον διακόπτει ο θυρωρός της πολυκατοικίας του. Τον ενημερώνει ότι η αστυνομία αναζητά μια γυναίκα που έχει δραπετεύσει και έχει κρυφτεί κάπου μέσα στο κτίριο. Σιγά σιγά, ο Αλί ανακαλύπτει ότι η φυγάς γυναίκα, η Λέιλα, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμά του. Η Λέιλα συμμετείχε σε μια διαμαρτυρία των εργαζομένων που οδήγησε σε χάος και είναι συντετριμμένη καθώς ο τετράχρονος γιος της εξαφανίστηκε όταν την πήραν με ένα βαν της αστυνομίας. Σταδιακά, ο Αλί δένεται συναισθηματικά μαζί της. Επιθυμώντας να ξεφύγει από την πραγματικότητα, η βοήθεια προς τη Λέιλα γίνεται καταφύγιο στον δικό του κόσμο της φαντασίας.

Σεντ Ομέρ (Saint Omer)

Στο δικαστήριο της μικρής πόλης Σεντ Ομέρ μια νεαρή γυναίκα από τη Σενεγάλη δικάζεται για τον εσκεμμένο θάνατο του παιδιού της. Καθώς ξετυλίγεται η διαδικασία τίποτε δεν μοιάζει με αυτό που φαίνεται.

Καραόκε (Karaoke)

Η Τόβα και ο Μέιρ είναι ένα ζευγάρι στα 60 που αγαπιούνται ακόμα αλλά τους έχει καταπιεί η ρουτίνα της μικροαστικής ζωής τους στα προάστια. Όταν ένας κοσμοπολίτης εργένης μετακομίζει στο ρετιρέ της πολυκατοικίας τους, η μαγνητική του παρουσία και οι βραδιές καραόκε στο διαμέρισμά του μετατρέπονται σε εμμονή για το φιλήσυχο ζευγάρι. Θα είναι η νέα τους συνήθεια μια νέα αρχή και για την σχέση τους η αρχή του τέλους;


Διαβάστε επίσης

Netflix: Οι νέες σειρές και οι ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμά του

Ο Τζόνι Ντεπ «έριξε» πόρτα στη «Συμμορία των 11» - Ο ρόλος που απέρριψε