ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Η Επιστοφή του Βασιλιά και του αγνώριστου Χοακίν Φίνιξ

Χοακίν Φίνιξ
Ο αγνώριστος Χοακίν Φίνιξ στο «Ο Μπο Φοβάται»
Tanweer

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Ένας αγνώριστος Χοακίν Φίνιξ δίνει για ακόμα φορά ρεσιτάλ ερμηνείας (ως σχεδόν παρανοϊκός) στη νέα ταινία του Άρι Άστερ, «Ο Μπο Φοβάται». Οι φαν των ψυχολογικών/αστυνομικών θρίλερ, μπορούν ακολουθήσουν τα «Ίχνη του Δολοφόνου», ενώ οι θαυμαστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, να ετοιμάζονται για την «Επιστροφή του Βασιλιά» στις σκοτεινές αίθουσες.

Ο Μπο Φοβάται (Beau is Afraid)

Η τρίτη ταινία του Άρι Άστερ. Ένας παρανοϊκός άντρας ξεκινάει μια επική οδύσσεια για να γυρίσει στο σπίτι και στη μητέρα του. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Χοακίν Φίνιξ.

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι: Νέιθαν Λέιν, Πάτι ΛουΠον, Εϊμι Ράιαν, Πάρκερ Πόσεϊ, Μάικλ Γκαντολφίνι, Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον.

Στα Ίχνη του Δολοφόνου (To Catch a Killer)

Η Eleanor είναι μια αστυνομική ερευνήτρια που παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος, όταν καλείται στην σκηνή ενός άγριου εγκλήματος- δουλειά ενός νέου και τρομακτικού μαζικού δολοφόνου. Η αστυνομία και το FBI θα εξαπολύσουν ένα απεγνωσμένο ανθρωποκυνηγητό σε όλη την χώρα που θα ανατρέπεται κάθε λεπτό εξαιτίας της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του αινιγματικού δολοφόνου. Αν και αρκετά άπειρη, η Eleanor, εμπλέκεται όλο και περισσότερο με την υπόθεση καθώς τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της αντιλαμβάνονται ότι αυτή ίσως είναι η μόνη που μπορεί να «μπει» στο μυαλό αυτού του ατόμου και να το φέρει μπροστά στην δικαιοσύνη.

Μάλιστα Σεφ! (La Brigade)

Μία feelgood ταινία για την κουζίνα, την αγάπη και τον γαστρονομικό ακτιβισμό.

Η Κάθυ είναι μια μάλλον δύστροπη σαραντάρα ανερχόμενη βοηθός σεφ που δεν συμβιβάζεται. Πάνω που είναι έτοιμη να εκπληρώσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, τα πράγματα στραβώνουν.

Αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες, η Κάθυ αναγκάζεται να δεχτεί μια δουλειά στην κουζίνα μιας Δομής για ανήλικους, ασυνόδευτους μετανάστες. Παρόλο που μισεί την καινούρια της απασχόληση, που είναι τόσο κατώτερη των προσδοκιών και των ικανοτήτων της, η Κάθυ διαπιστώνει πως αυτές ακριβώς οι αρετές της αρχίζουν να επηρεάζουν θετικά τις ζωές των παιδιών. Και, το πιο αναπάντεχο, η Κάθυ καταλαβαίνει πως και η δική της ζωή αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο από την επαφή της με τα παιδιά...

Έχοντας μεγαλώσει και η ίδια σε μια Δομή, χωρίς οικογένεια, η γαλλίδα σεφ καταφέρνει να διαπεράσει τις άμυνες των παιδιών, διδάσκοντάς τους την αυστηρή πειθαρχία της κουζίνας («Brigade» στα γαλλικά, εκτός από ταξιαρχία, σημαίνει και την αυστηρή ιεραρχία στην κουζίνα), αλλά και την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στην κουλτούρα του άλλου. Μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα πως στην κουζίνα, με την στρατιωτική δομή της, δεν υπάρχει χώρος για φυλετικά και θρησκευτικά στερεότυπα.

Κάτσε στα' Αβγά σου (Little Eggs)

Όταν δύο μικρά αβγουλάκια βρεθούν σε κίνδυνο, οι γονείς τους ταξιδεύουν μέχρι την Αφρική για να τα σώσουν! Η διασκεδαστική αβγοπεριπέτεια είναι μία τρυφερή και αστεία ταινία κινουμένων σχεδίων για το θάρρος των γονιών, που παρά το μικροσκοπικό τους μέγεθος, θα διασχίσουν τον κόσμο ολόκληρο για να σώσουν τα παιδιά τους.

Ο χαριτωμένος κόκορας Τότο και η αγαπημένη του πουλάδα Ντι είναι οι περήφανοι γονείς δύο μικρών αβγών, της Λούσι και του Μαξ, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα να χρυσίζουν. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάποιοι συλλέκτες σπάνιων αυγών τα αρπάζουν και τα παίρνουν μαζί τους μέχρι το Κονγκό. Εκεί διοργανώνονται μυστικά γεύματα για εκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, που πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για τα πιο εξωτικά πιάτα.

Ο Τότο και η Ντι, παρέα με τους φίλους τους, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να φτάσουν μέχρι την αφρικανική ήπειρο και να σώσουν τα παιδιά τους εγκαίρως, αποφεύγοντας κάθε λογής κινδύνους όπως πεινασμένους κροκόδειλους, τρεις ιπποπόταμους, ένα μάτσο τρελές μαϊμούδες και τον ίδιο τον Βασιλιά της Ζούγκλας.

Ευλογία (Benediction)

H ταραγμένη ζωή του ποιητή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Ζίγκφριντ Σασούν, μέσα από το βλέμμα ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς του σύγχρονου κινηματογράφου.

Πορτρέτο μιας σύνθετης προσωπικότητας που επέζησε από τη φρίκη του πολέμου και βραβεύτηκε για την ανδρεία του αλλά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όταν έληξε η θητεία του, η ταινία αποδίδει με οπτικούς όρους τη μεγαλειώδη, πλην υπόκωφη παρακαταθήκη ενός από τους κορυφαίους πολεμικούς ποιητές της εποχής. Η ιστορία του μιλά για έναν ανήσυχο άνθρωπο σ’ έναν διαλυμένο κόσμο, ο οποίος ψάχνει για ειρήνη και αποδοχή του εαυτού του: ένα θέμα που παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα.

Διαβάστε επίσης

Ηθοποιός των «The Simpsons» προβλέπει πότε θα τελειώσει η σειρά

Timothée Chalamet: Τον πόνεσε η κοιλιά του από την πολλή σοκολάτα στο «Wonka»

Netflix: Το Black Mirror επιστρέφει - Πρώτο τρέιλερ για την 6η σεζόν