εκδηλώσεις ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα: Η γιορτή του Παπακωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο και η μαφιόζα Μόνικα Μπελούτσι

Συναυλιακά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις, η ταινία που θα δεις στα θερινά σινεμά και το βιβλίο που θα διαβάσεις στην παραλία. 

Οι καλλιτέχνες ετοιμάζουν τις μουσικές αποσκευές τους και με αφετηρία την Αθήνα, ετοιμάζονται για ακόμα ένα καλοκαιρινό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. Η πόλη γεμίζει μουσικές για κάθε γούστο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε το κέφι και τη διάθεση.

Το συναυλιακό ραντεβού που ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα είναι η μεγάλη γιορτή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο, για τα 50 χρόνια μουσικής πορείας του.

Ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στο Κατράκειο για μια -ακόμα- sold out συναυλία.

Παράλληλα, όσοι αγαπούν το θέατρο, αξίζει να περάσουν μια βόλτα από το θερινό θέατρο Άλσος για να απολαύσουν την ολοκαίνουρια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, ενώ οι φίλοι του σινεμά και κυρίως οι θαυμαστές της Μόνικα Μπελούτσι, θα περάσουν χαλαρές στιγμές με την ανάλαφρη κωμωδία, Mafia Mamma.

Μουσική

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Καλλιμάρμαρο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και το γιορτάζει με όλους τους θαυμαστές τους με δύο μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, δίνει ραντεβού με τους φίλους του στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ετοιμάζοντας μια μεγάλη γιορτή. Ο καλλιτέχνης θα συνοψίσει τις πιο σημαντικές στιγμές μια μουσικής πορείας που έχει καταφέρει να σημαδέψει τις ζωές όλων μας εδώ και μισό αιώνα.

Μια συναυλία αναδρομή στο παρελθόν με την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού από την πενηντάχρονη πορεία του Βασίλη.

Παύλος Παυλίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Παύλος Παυλίδης παρέα με τους Hotel Alaska βγαίνουν στον δρόμο το καλοκαίρι του 2023 έχοντας προγραμματισμένες εμφανίσεις σε αρκετά και αγαπημένα
μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Στις 14 Ιουνίου θα βρεθούν στην σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μας παρουσιάσουν ένα δυναμικό πρόγραμμα, ένα best off της δισκογραφίας του Παύλου, από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τον τελευταίο του δίσκο Το Μαύρο Κουτί που κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021.

Γιάννης Χαρούλης, Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

O Γιάννης Χαρούλης και η παρέα του επιστρέφουν στο Κατράκειο στις 12 Ιουνίου και καλούν τους χιλιάδες φίλους τους να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να συγκινηθούν.

O Γιάννης Χαρούλης
O Γιάννης Χαρούλης

Μαζί λοιπόν, για μία ακόμη φορά, με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, παλιά και νεότερα, φρέσκιες ενορχηστρώσεις, ροκ ηλεκτρισμό και τη δύναμη της παράδοσης.

Γιάννης Κότσιρας, Βεάκειο θέατρο

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία από το Βεάκειο θέατρο την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Ο χειμώνας που μας πέρασε χάρισε μια καινούργια εμπειρία στον ερμηνευτή και τους συνεργάτες του. Μας ταξιδέψανε με την μουσικό-θεατρική παράσταση «Κατάστρωμα Α» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου. Οι εξαιρετικά πετυχημένες παραστάσεις τους, ενθουσίασαν το κοινό και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές.

Ο Γιάννης Κότσιρας με την Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου
Ο Γιάννης Κότσιρας με την Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου

Φέτος το καλοκαίρι, έχοντας στο πλάι του την Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά Σασμός φυσικά, αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν το δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες.

Μαρίζα Ρίζου, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Μια ημέρα πριν (12/06), στον ίδιο χώρο, θα απολαύσουμε την ξεσηκωτική Μαρίζα Ρίζου.

Η Μαρίζα Ρίζου
Η Μαρίζα Ρίζου

Η Μαρίζα ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο με μπόλικη διάθεση και νέα τραγούδια, καθώς στις αποσκευές της έχει το νέο, τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο «Το Χωριό».

Ματούλα Ζαμάνη, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, η Ματούλα Ζαμάνη θα βρεθεί στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα για να μοιρατεί μουσικές και ιστορίες με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Γιάννης Πάριος, Θέατρο Άλσος

Ο κορυφαίος ερωτικός ερμηνευτής Γιάννης Πάριος, με τη ρομαντική και ευαίσθητη φωνή του, με την ιδιαίτερη χροιά, τις μοναδικές του ερμηνείες και φυσικά τις μεγαλύτερες παλιές και νέες του επιτυχίες, έρχεται στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Θέατρο

Τι Φάση Πάλι, Ρε; Θέατρο Άλσος

Η ολοκαίνουργια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου έρχεται στο
Θέατρο Άλσος μετά την περσινή sold out επιτυχία.

Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα;

Oι πρωταγωνιστές της παράστασης
Oι πρωταγωνιστές της παράστασης

Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου, Θανάσης Αλευράς, Γιάννης Ζουγανέλης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Λευτέρης Ελευθερίου, Πάνος Μουζουράκης, Θοδωρής Αθερίδης.

Στάθης Λιβαθινός - Καζανόβα / Δον Ζουάν Ερωτική περιπλάνηση, Πειραιώς 260 - Χώρος Δ

Στη νέα παράσταση του σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού, οι φωνές των δύο μεγάλων ποιητών συναντούν η μία την άλλη φωτίζοντας από την ερωτική περιπλάνηση και τον διαρκή απολογισμό για τον χρόνο που περνά και χάνεται ως το θέμα της εξορίας, την άλλη πάντα όψη της περιπλάνησης. Και τα δύο κείμενα γεννιούνται σε ταραγμένους καιρούς και η αίσθηση πως κάτι τελειώνει εγγράφεται στον πυρήνα τους.

Για την παράσταση ο Στάθης Λιβαθινός συμπράττει με τη σταθερή ομάδα των ηθοποιών συνεργατών του, τη δραματολόγο και μεταφράστρια Έλσα Ανδριανού για τη μετάφραση του Καζανόβα της Τσβετάγεβα και τον ποιητή και μεταφραστή Γιώργο Κοροπούλη, ο οποίος μεταφράζει τον Δον Ζουάν του Μπάιρον. Και τα δύο αυτά μοναδικά, κλασικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά σε έμμετρο ομοιοκατάληκτο στίχο, και μας υπόσχονται ένα σκηνικό έργο υψηλής δημιουργικής πνοής.

Σινεμά

Mafia Mamma

Η υποψήφια για Όσκαρ Τόνι Κολέτ (Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών, Little Miss Sunshine, Η Διαδοχή, Η Έκτη Αίσθηση) και η διεθνής σταρ Μόνικα Μπελούτσι (Μαλένα, Spectre) πρωταγωνιστούν ως αρχιμαφιόζες σε μία απολαυστική κωμωδία με φόντο τη φωτογενή Ιταλία.

H Κριστίν Μπαλμπάνο Τζόρνταν (Τόνι Κολέτ) χρειάζεται μία αλλαγή στη ζωή της. Ο γιος της φεύγει για σπουδές, ο γάμος της κλονίζεται και η επαγγελματική της ζωή έχει καταλήξει σε αδιέξοδο. Η Κριστίν λαχταράει μία ζωή στην οποία η ενσυναίσθηση και το χάρισμα της στην επίλυση προβλημάτων θα θεωρούνται προσόντα και όχι εμπόδια.

Ώσπου δέχεται μία αναπάντεχη κλήση από την Μπιάνκα (Μόνικα Μπελούτσι), μία γυναίκα που δεν γνωρίζει, η οποία της ανακοινώνει ότι πέθανε ο παππούς της στην Ιταλία. Φεύγει από την Καλιφόρνια με προορισμό τη Ρώμη για να παρευρεθεί στην κηδεία, όπου ανακαλύπτει ότι η οικογενειακή επιχείρηση είναι μία οργανωμένη εγκληματική οργάνωση και ότι οι αντίπαλοι έχουν ξεχυθεί εναντίον της οικογένειας Μπαλμπάνο.

Η Κρίστιν καλείται να αναλάβει την επιχείρηση, σύμφωνα με τις επιθυμίες του παππού. Αρχικά απρόθυμη, η μέχρι τώρα ευχάριστη προς όλους Κριστίν συνειδητοποιεί ότι πέρα από το να αποφεύγει δολοφονικές απόπειρες σε βάρος της, η επαφή με τη Μαφία έχει και τα καλά της. Βρίσκεται πλαισιωμένη από μία ομάδα που εκτιμά αυτά που έχει να δώσει, η γκαρνταρόμπα της αναβαθμίζεται και είναι φανταστική, η Μπιάνκα στέκεται δίπλα της σαν φύλακας άγγελος και η ίδια κάνει επιτέλους ένα μεγάλο διάλειμμα από τις ατελείωτες τηλεδιασκέψεις. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μία γυναίκα που μέχρι πριν λίγο έτρεχε για να μεγαλώσει μία οικογένεια και δεν προλάβαινε να δει ούτε τον Νονό. Καθώς μεταμορφώνεται σε Mafia Mamma, η Κριστίν αναγνωρίζει ότι η οικογένεια Μπαλμπάνο, όπως και η ίδια, μπορεί να εξελιχθεί και να οδηγηθεί σε νέα ξεκινήματα.

Bιβλίο

Ματωμένη σελήνη, Jo Nesbo

O «ροκ σταρ» της αστυνομικής λογοτεχνίας παρουσιάσει το 13ο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε.

To νέο βιβλίο του Jo Nesbo κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
To νέο βιβλίο του Jo Nesbo κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Αφού έχει δει τη ζωή του να διαλύεται, ο Χάρι πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να εξαφανιστεί από όλους και απ’ όλα, ακόµα και από τον ίδιο του τον εαυτό. Όσο κι αν προσπαθεί όµως δεν καταφέρνει να ξεφύγει. Όταν στον δρόµο του βρεθεί µια ηλικιωµένη ηθοποιός, που προσπαθεί να γλιτώσει από ένα καρτέλ ναρκωτικών, ο Χάρι δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να τη βοηθήσει.

Δυο γυναίκες αγνοούνται. Ο ύποπτος ζητά τη βοήθειά σου. Θα του τη δώσεις;

Πίσω στο Όσλο, δύο γυναίκες αγνοούνται. Ένας από τους υπόπτους είναι ο µεγιστάνας του real estate, Μάρκους Ρόε. Η Κατρίνε Μπρατ θέλει να ζητήσει τη βοήθεια του Χάρι Χόλε που γνωρίζει τους κατά συρροή δολοφόνους καλύτερα από τον καθένα. Η αστυνοµία όµως αρνείται κατηγορηµατικά. Από την άλλη, ο ύποπτος θέλει να τον προσλάβει ως ιδιωτικό ερευνητή για να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες. Ο Χάρι αρνείται. Θα βρεθεί όµως αντιµέτωπος µε ένα µεγάλο δίληµµα.

Ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά και ο χρόνος τελειώνει.

Έχει µόλις δέκα µέρες. Ο χρόνος περνάει και µια µατωµένη σελήνη ρίχνει το φως της πάνω από το Όσλο.

Διαβάστε επίσης

Ο Τζο Νέσμπο στο Newsbomb.gr για την Ελλάδα, τον «Χάρι Χόλε» και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί

Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Άλσος για δύο εμφανίσεις

«Τι φάση πάλι, ρε?»: Η νέα επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδόπουλου στο Θέατρο Άλσος

Στα backstage της φωτογράφισης για τη νέα θεατρική παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Συναυλίες σε Καλλιμάρμαρο και Καυτανζόγλειο το καλοκαίρι

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ