ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έξι παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις μέχρι τις γιορτές

Πάνος Μουζουράκης
Ο Πάνος Μουζουράκης στο ρόλο του Σκρουτζ
Αρχείο Newsbomb.gr

Ένας θεατρικός χειμώνας γεμάτος νέες παραγωγές και παραστάσεις που επιστρέφουν.

Τρεις νέες πολυαναμενόμενες παραγωγές και τρεις σπουδαίες επαναλήψεις σηκώνουν αυλαία τις επόμενες ημέρες στη θεατρική Αθήνα.

The Doctor, Αμφι-Θέατρο

The Doctor
The Doctor, από τις 8 Δεκεμβρίου


Πρεμιέρα 8/12

«Όπως και να μας βλέπουν, δεν είμαστε αυτό που βλέπουν». The Doctor. Το καθηλωτικό θρίλερ του Robert Icke που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, μάς συστήνει η Κατερίνα Ευαγγελάτου, από τις 8 Δεκέμβριου στο Αμφι-Θέατρο, σε μια παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως». Ένα ιδιοφυές νοητικό πείραμα για τα αδιέξοδα της πολιτικής ταυτοτήτων (identity politics), που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών. Ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο που μέσα σε τρία χρόνια καθήλωσε τα σημαντικότερα θέατρα του κόσμου. Στο ρόλο της Καθηγήτριας Ρουθ Γουλφ η Στεφανία Γουλιώτη. Ιερέας ο Νίκος Χατζόπουλος. Τον εξαιρετικό θίασο συμπληρώνουν οι Αμαλία Νίνου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μαριάννα Δημητρίου, Ζωή Ρηγοπούλου, Aurora Marion, Λευτέρης Πολυχρόνης, Νίκη Σερέτη, Σταύρος Καλλιγάς, Αλίκη Ανδρειωμένου.

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/the-doctor.

Ο Πατέρας, Σύγχρονο Θέατρο

Ο Πατέρας
Ο Πατέρας από τις 30 Νοεμβρίου

Πρεμιέρα 30/11

Η Ελένη Σκότη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο με το δημοφιλές έργο του Φλοριάν Ζελέρ «O Πατέρας». Ένα σύγχρονο δράμα που πραγματεύεται τα όρια των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, όταν ο πατέρας νοσήσει με άνοια λόγω γήρατος. Το τραγικό αυτό θέμα προσεγγίζεται με χιούμορ, αλλά και τρυφερότητα, για αυτό και ο ίδιος ο Ζελέρ το χαρακτηρίζει ως τραγική φάρσα. Δύο σημαντικοί ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, ο Περικλής Μουστάκης και η Ιωάννα Παππά, στους ρόλους πατέρα και κόρης, ερμηνεύουν ένα ψυχολογικό όσο και υπαρξιακό κείμενο που θέτει θεμελιώδεις προβληματισμούς για τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η διανομή ολοκληρώνεται με τους αξιόλογους ηθοποιούς Αλέξανδρο Κωχ, Λίλη Τσεσματζόγλου, Κωνσταντίνο Σειραδάκη και Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

Προπώληση: https://www.more.com/theater/o-pateras.

Love And Money, Θέατρο Τέχνης

Love And Money
Love And Money από τις 4 Δεκεμβρίου


Πρεμιέρα 4/12

Η Σοφία Μαραθάκη και η ομάδα Ατονάλ επιστρέφουν στο Θέατρο Τέχνης με το τρομακτικά επίκαιρο έργο του κορυφαίου σύγχρονου βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly, «Love and Money», υποψήφιο στα Laurence Olivier Awards. Ένα έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις που διαλύονται από το χρήμα, τον καταναλωτισμό, τα χρέη. Όλα τα δραματικά πρόσωπα αλληλοσπαράσσονται μέχρι τελικής πτώσεως, κολυμπώντας μέσα σε σακούλες με επώνυμα ρούχα, πακέτα έτοιμων φαγητών, πολυτελή αυτοκίνητα, αλκοόλ, ηρεμιστικά και πιστωτικές κάρτες. Το κείμενο αναφέρεται στη σύγχρονη ζωή, στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στην εξαφάνιση του υποκειμένου μέσα στα στερεότυπα της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Χρέη, ψώνια, αυτοχειρία, διαδικτυακό φλερτ, επαγγελματικός αριβισμός, είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο της τραγικής αυτής φάρσας. Επί σκηνής ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ: Κατερίνα Μαούτσου, Άρης Μπαλής, Νάνσυ Μπούκλη, Γιώργος Σύρμας, Σοφία Μαραθάκη. Από τις 4 Δεκεμβρίου στο ιστορικό Υπόγειο του Θέατρο Τέχνης και μόνο για 12 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Προπώληση: https://www.more.com/theater/love-and-money.

Κόκκαλο, Θέατρο Σημείο

Κόκκαλο
Κόκκαλο από τις 4 Δεκεμβρίου

Πρεμιέρα 4/12

Μετά από δύο πετυχημένες σεζόν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, υποψηφιότητα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στα Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος και έχοντας πραγματοποιήσει τριπλό ιστορικό sold out τον περασμένο Μάιο στο περίφημο The Tank Theatre της Νέας Υόρκης, το πολυσυζητημένο «Κόκκαλο» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, επιστρέφει στην Αθήνα, για να παρουσιαστεί από τις 4 Δεκεμβρίου και μόνο για 12 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Σημείο, προτού ταξιδέψει στη Σόφια για να συνεχίσει τη διεθνή του πορεία. Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη για τη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ. Με τον Γεράσιμο Γεννατά σε ένα ανεπανάληπτο ερμηνευτικό σόλο και τον ιδιοφυή μουσικό περφόρμερ Γιώργο Παλαμιώτη ζωντανά μαζί του επί σκηνής.

Προπώληση: https://www.more.com/theater/kokkalo-simeio-theatre.

Amalia Melancholia: Η Βασίλισσα των Φοινίκων, Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής

Amalia Melancholia: Η Βασίλισσα των Φοινίκων
Amalia Melancholia: Η Βασίλισσα των Φοινίκων, από τις 13 Δεκεμβρίου


Πρεμιέρα 13/12

Η εξαιρετική παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες θεατρικές σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, επανέρχεται από 13 Δεκεμβρίου αυτή τη φορά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής. «Αν ήταν φυτό, θα της έδιναν το όνομα Amalia melancholia. Η ίδια ευχήθηκε να της δώσει η ιστορία τον τίτλο της βασίλισσας των φοινίκων». Μια παράσταση για τη γυναίκα που στιγματίστηκε για την ατεκνία της αλλά χάρισε στην Αθήνα τον Εθνικό Κήπο. Η σκηνή του θεάτρου μετατρέπεται σε αίθουσα μουσείου ανατομίας και η Έμιλυ Κολιανδρή, ως ζωντανό έκθεμα φυσικής και πολιτικής ιστορίας, ερμηνεύει την Αμαλία, τη μελαγχολική βασίλισσα των φοινίκων, δίπλα στη Ρίτα Λυτού.

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/amalia-melancholia-theatro-odou-kykladon.

Scrooge Ghosts And Rock N Roll, Christmas Theater

Scrooge Ghosts And Rock N Roll
Scrooge Ghosts And Rock N Roll, Christmas Theater από τις 21 Δεκεμβρίου


Πρεμιέρα 21/12

Η παράσταση-φαινόμενο, με το πρωτοφανές sold out τα περσινά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 24.000 θεατές, επιστρέφει τις φετινές γιορτές στο Christmas Theater! Σκηνοθεσία Χρήστος Σουγάρης, μουσική Στέφανος Κορκολής, στίχοι Γεράσιμος Ευαγγελάτος, χορογραφίες Φωκάς Ευαγγελινός. Στο ρόλο του Σκρουτζ ο Πάνος Μουζουράκης, μαζί με ένα ανανεωμένο all-star θεατρικό και μουσικό καστ: Ρούλα Πατεράκη, Μαρίνα Καλογήρου, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ίαν Στρατής, Ίντρα Κέιν, Σάγια, Θανάσης Δόβρης, Στέφανος Μουαγκιέ, Μαρίζα Τσάρη, Άντριαν Φρίλιγκ, Φοίβος Παπακώστας, Θέμης Θεοχάρογλου, Ηλέκτρα Σαρρή, Θεόβη Στύλλου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Ζαχαρίας Γουέλα, Σόνια Καλαϊτζίδου, Ντένια Ψυλλιά, η φετινή νικήτρια του The Voice Μαρία Σακελλάρη και η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Σπέσιαλ γκεστ ο Tenorman των Opera Chaotique. Στον ρόλο του Έλβις ο Θοδωρής Μαραντίνης. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τάσος Συμεωνίδης. Μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» με το Christmas Theater. Από τις 21 Δεκεμβρίου και μόνο για 15 παραστάσεις.

Προπώληση: https://www.more.com/theater/scrooge-ghosts-and-rock-n-roll

Διαβάστε επίσης

Scrooge & Ghosts and Rock 'n' Roll: Mε τον Πάνο Μουζουράκη στο ρόλο του Σκρουτζ

«Κόκκαλο»: Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει στην Αθήνα