ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λίλι Γκλάντστοουν γράφει ιστορία στα Όσκαρ

Λίλι Γκλάντστοουν
Η Λίλι Γκλάντστοουν πρωταγωνιστεί στην ταινία Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε
AP

Η Λίλι Γκλάντστοουν είναι η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που είναι υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου

Η Λίλι Γκλάντστοουν έγινε η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που προτάθηκε για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Η Γκλάντστοουν είναι υποψήφια για το ρόλο της στο έπος του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon».

Η υποψηφιότητα της Γκλάντστοουν έρχεται τέσσερα χρόνια αφότου η ιθαγενής Μεξικανή Yalitza Aparicio, έλαβε υποψηφιότητα καλύτερης ηθοποιού στα Όσκαρ του 2019 για την ερμηνεία της στην ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν «Roma» (2018).

Η Γκλάντστοουν κέρδισε πρόσφατα Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία γράφοντας και πάλι ιστορία ως η πρώτη ιθαγενής που κέρδισε το βραβείο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην τελετή απονομής, σημείωσε τη σημασία της στιγμής, λέγοντας: «Αυτή είναι μια ιστορική νίκη. Δεν ανήκει μόνο σε μένα. Το κρατάω με όλες τις όμορφες αδερφές μου στην ταινία και με τη μητέρα μου».

Σημειώνεται ότι η ταινία «Killers of the Flower Moon» συγκεντρώνει 10 υποψηφιότητες συνολικά, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, για τον Σκορσέζε ο οποίος επίσης γράφει ιστορία, καθώς γίνεται ο γηραιότερος σκηνοθέτης, 81 ετών, που διεκδικεί το Χρυσό αγαλματίδιο.

Οι συνυποψήφιες της Γκλάντστοουν είναι οι: Ανέτ Μπένινγκ, Σάντρα Ούλερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Έμα Στόουν για το Poor Things.

Διαβάστε επίσης

Όσκαρ 2024: Με 11 υποψηφιότητες το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Όσκαρ 2024 - Οι υποψηφιότητες: Θρίαμβος για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Όσκαρ 2024: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής για την «Barbie»