ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση για την ελληνοϊταλική πολιτιστική διπλωματία

Συνάντηση για την ελληνοϊταλική πολιτιστική διπλωματία

Συνάντηση με θέμα την ελληνοϊταλική πολιτιστική διπλωματία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (15/11) στην Ρώμη με πρωτοβουλία του Όμίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ρώμη.

Η συνάντηση είναι αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του Έλληνα διπλωμάτη Βύρωνα Θεοδωρόπουλου (φωτό) και κατά την διάρκεια των εργασιών πρόκειται να βραβευθούν η γλύπτρια Σοφία Βάρη και οι Ιταλοί καθηγητές Ρόκο Ντε Σάντις, Σιλβάνο Παλαμά και Λουϊ Γκοντάρ, σύμβουλος του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για θέματα διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εμπνευστής της συνάντησης, η οποία φέρει τον τίτλο «Ρώμη και Αθήνα, Αιώνιες Πόλεις» είναι ο υποψήφιος διδάκτορας πολιτιστικής διπλωματίας Πέτρος Καψάσκης.

Όπως τόνισε ο κ. Καψάσκης «η αιωνιότητα των δύο πρωτευουσών - της Αθήνας και της Ρώμης - καθώς και η πεισματική τους άρνηση να παραδοθούν στην φθορά και την βαρβαρότητα αποτελεί μέχρι και σήμερα το κοινό πεπρωμένο των δύο λαών και τους επιτρέπει να ατενίζουν το μέλλον από το βάθος τριών χιλιάδων και πλέον χρόνων».

Μετά από την πρωτοβουλία αυτή της Ρώμης, ανάλογη ημερίδα έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, για τις 15 Φεβρουαρίου του 2015.

Σχετικές ειδήσεις