ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»

«Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στο θέατρο «Μικρό Παλλάς» η γνωστή θεατρική παράσταση «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης».

Είναι μια θεατρική παράσταση, βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ «Mujeres al borde de un ataque de nervios», που προβλήθηκε το 1988 με μεγάλη επιτυχία (και στη χώρα μας) και ήταν αυτή που έκανε διάσημο τον Αλμοδοβάρ διεθνώς. Είχε διακριθεί με πέντε βραβεία «Goya» στην Ισπανία και δύο βραβεία «European Film Awards». Και δύο δεκαετίες αργότερα οι Lane και Yazbek, ανέλαβαν τη θεατρική προσαρμογή και η παράσταση ανέβηκε το 2010 στο θέατρο «Belasco» στο Μπρόντγουεϊ, η οποία διακρίθηκε με βραβεία «Outer Critics' Circle Awards» και «Drama Desk Awards».

movie-pedro-almodovar

Το έργο διαδραματίζεται μέσα σε ένα 48άωρο στη Μαδρίτη και αφηγείται τις ιστορίες διαφόρων γυναικών, που οι σχέσεις τους με τους άντρες, τις οδηγούν σε μια δίνη έρωτα, πάθους και πλήρους σύγχυσης. Αλλά και όλων οι ζωές μπλέκονται με έναν ιδιαίτερο, σουρεαλιστικό και εν τέλει ξεκαρδιστικό τρόπο.

Πρωταγωνιστούν οι Σμαράγδα Καρύδη, Αριέττα Μουτούση, Βίκυ Σταυροπούλου και τον Αντώνη Φραγκάκη, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας, με απόδοση του Θοδωρή Πετρόπουλου και τα σκηνικά σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης.
Επίσης παίζουν οι ηθοποιοί: Νεφέλη Ορφανού, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κίμων Φιορέτος, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ιvan Svitailo.

Θέατρο: Μικρό Παλλάς
Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου (τηλέφωνο: 210 3210025)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη (λαϊκή) 20:30
Παρασκευή 21.15
Σάββατο 18.15 (λαϊκή), 21:15
Κυριακή 18.15, 21:15

Τιμές εισιτηρίων:
πλατεία:25.00€
λαϊκή: 18.00 €
ομαδικό: 18.00€
φοιτητικό:16.00€