Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «γέννηση» του Κυκλαδικού Πολιτισμού σε 7 Λεπτά Καθαρής Ποίησης

Newsbomb

Αυτή η υπέροχη ταινία μικρού μήκους από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σας βυθίζει στη δύναμη, το μυστήριο και τη θεότητα του προϊστορικού πολιτισμού του Αιγαίου.

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ξεκίνησε ο αρχαίος κόσμος του Αιγαίου ή πώς θα ήταν να είσαι πραγματικά Έλληνας, αυτό το βίντεο είναι για εσάς.

Αυτά τα επτά λεπτά μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια περισσότερο κινηματογραφική εμπειρία, εμπλουτισμένη με ένα μείγμα ποίησης, ιστορίας, αρχαιολογίας, τοπίου, εκπληκτικής φωτογραφίας, όπου σε συνδυασμό με τα χαλαρωτικά, σχεδόν υπνωτικά λόγια του συγγραφέα και του αφηγητή του, καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη, διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (MCA), δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η ταινία είναι συστατικό της τρέχουσας διαδικτυακής έκθεσης του MCA, «Cycladic Society: 5.000 Years Ago», που φωτίζει τη ζωή στις Κυκλάδες κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200-2000 π.Χ.).

Η εύγλωττη, οπτικά εντυπωσιακή, καλλιτεχνικά καινοτόμος παρουσίαση του Σταμπολίδη φέρνει ένα εντελώς νέο νόημα στην έκφραση «ποίηση σε κίνηση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ για διαγνωστικά τεστ COVID-19 στα νησιά