SOCIAL MEDIA

Ρώτησε την κόρη του τι είναι «influencer» και μετά απέκτησε 341.000 followers! (pics)

Ρώτησε την κόρη του τι είναι «influencer» και μετά απέκτησε 341.000 followers! (pics)
Δείτε τις φωτογραφίες
instagram

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη…

Ο Omar από το Τέξας, οικοδόμος στο επάγγελμα, ρώτησε μια μέρα την κόρη του, Barbara, τι σημαίνει «influencer».

Τι ακριβώς κάνει, ποια είναι η δουλειά του.

Άκουσε με προσοχή όσα του είπε η Barbara και είπε με σιγουριά: «Σιγά, θα μπορούσα να το κάνω».

Και όχι απλά το έκανε, αλλά κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει πάνω από 341.000 followers οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς.

Πώς τα κατάφερε; Δημοσιεύοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από την καθημερινότητά του στη δουλειά.

Tι είναι οι influencers;

Σύμφωνα με τους κανόνες του marketing, influencer είναι εκείνος ή εκείνη που έχει τη δύναμη να επηρεάσει τις καταναλωτικές αποφάσεις των άλλων λόγω της θέσης του, των γνώσεων αλλά και του αριθμού των followers που έχει στα social media.

Tα τελευταία χρόνια, ο ορισμός του influencer έχει … διευρυνθεί καθώς δεν περιλαμβάνει μόνο τους ανθρώπους που έχουν αποκτήσει φήμη για τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά κυρίως τους διάσημους που είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media.

Υπάρχουν αρκετοί τύποι influencers. Οι πιο γνωστοί είναι οι εξής:

Διασημότητες

Μπορεί στη χώρα μας η αγορά να μην είναι τεράστια, όμως στο εξωτερικό τα νούμερα ζαλίζουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Kim Kardashian (και οι αδελφές της) ή η Selena Gomez με τους 150 εκατ. ακολούθους στο Instagram. Τα χρήματα που παίρνουν μόνο και μόνο για ένα post στα social media προκαλούν ...ίλιγγο αφού η ταρίφα τους δεν πέφτει κάτω από τα 500.000 δολάρια ( είπατε κάτι;)

Macro Infuencers

Μεγάλες εταιρείες είναι πρόθυμες να πληρώσουν προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς άλλων, με ένα συγκεκριμένο αριθμό followers και να προβάλουν το προϊόν τους. Οι δημιουργοί τέτοιων επιτυχημένων λογαριασμών, δεν δεσμεύονται σε μια μόνο εταιρεία ή μόνο σε μια ιδέα ή ένα προϊόν.