ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

NBA 2K22: Ο «βασιλιάς» επέστρεψε και είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ (videos)

NBA 2K22: Ο «βασιλιάς» επέστρεψε και είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ (videos)

NBA 2K22: Με απίστευτα γραφικά και εντελώς ανανεωμένο MyCareer, ο νέος τίτλος της 2K θα κάνει τους λάτρεις του μπάσκετ και ειδικότερα του NBA, να περάσουν ατελείωτες ώρες στην κονσόλα τους

Το πρώτο NBA 2K κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1999 από τη Sega Sports και από το 2005 μέχρι και σήμερα, η παραγωγή έχει περάσει στην 2K Sports. Πιστή στο ραντεβού της η εταιρία κυκλοφόρησε και φέτος τον «βασιλιά» του μπάσκετ και είναι πιο ανανεωμένος από ποτέ, λόγω φυσικά και των Next Gen κονσολών.

Έπαιξα το NBA 2K22 σε PS5 και εντυπωσιάστηκα από το νέο MyCareer αλλά και από απίστευτα γραφικά που κάνουν τους παίκτες σαν να τους βλέπεις σε φωτογραφία στο Instagram.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όσοι έπαιξαν το NBA2K21 θα βρεθούν σε γνωστό περιβάλλον, καθώς οι επιλογές του κεντρικού μενού είναι ίδιες. Η αλήθεια είναι όμως, πως το… κερασάκι στην τούρτα κάθε χρόνο είναι το MyCareer, με τους περισσότερους παίκτες να επικεντρώνονται εκεί και να φτιάχνουν τον δικό τους παίκτη κάνοντας καριέρα στον μαγικό κόσμο του NBA.

Η «καριέρα» είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους. Νέα ιστορία, νέος χαρακτήρας, νέα πόλη και γενικά μια νέα «γεύση» στο μπασκετικό μενού του NBA2K. Ας κάνω μία «στάση» εδώ πριν συνεχίσω: Προσωπικά στην αρχή τα έχασα και…. ζαλίστηκα με τη νέα πόλη και τις επιλογές που σου προσφέρει. Η νέα μεγαλύτερη πόλη και τα quests που έχει με έκαναν να τσαντιστώ. Μετά από κάποιες ώρες gaming όμως, είπα «τι έφτιαξαν οι άνθρωποι» και συνέχισα να «λιώνω».

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ο «MP» ένας πιτσιρικάς που έπαιζε καλό μπάσκετ στο σχολείο και έχει γίνει Youtuber. Κατά τη δημιουργία του παίκτη στην αρχή, πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς μοιράζεις τους πόντους στα στατιστικά που θες, βλέποντας πως θα είναι ο παίκτης σου όταν φτάσει στο άριστα «99». Οπότε οι αρχικές σου επιλογές στο μοίρασμα των stats δεν πρόκειται να αλλάξουν στη συνέχεια.

Ο «MP» λοιπόν ξεκινά από το «60» και επιλέγεις αν θα αγωνιστείς στη G-League ή αν θα παίξεις σε κολέγιο. Σκοπός στη δεύτερη επιλογή, είναι φυσικά να γίνεις draft στην υψηλότερη θέση που μπορείς και να παίξεις ως rookie όσο περισσότερό γίνεται ώστε να εξελιχθείς ταχύτερα.

Εδώ θα κάνω τη δεύτερη «στάση». Όπως σας είπα παραπάνω, φέτος η πόλη είναι τεράστια και έχει τα γνωστά μαγαζιά, γυμναστήρια κλπ, όμως είναι γεμάτη και από quests. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να παίζεις ασταμάτητα τις «αποστολές» που σου δίνει το παιχνίδι για να κερδίσεις χρήματα και άλλα ώστε να αναβαθμίσεις τον παίκτη σου, πέρα από τους αγώνες της καριέρας. Φυσικά μπορείς να κάνεις παράλληλα και τα δύο, όμως το βρήκα εξαιρετικά χρονοβόρο και αυτό ήταν ένα σημείο που δεν μου άρεσε, καθώς εν μέρει έχει υποβαθμιστεί η καριέρα, με την 2K να δίνει βάση περισσότερο στις δραστηριότητες στην πόλη, με τις περισσότερες να να βασίζονται στο multiplayer.

Ο καθένας φυσικά, αναλόγως το χρόνο και τα κέφια που έχει, μπορεί να επιλέξει πως θα θελήσει να εξελίξει τον παίκτη του. Είτε δίνοντας αληθινά χρήματα αγοράζοντας VC, είτε χωρίς, είτε κάνοντας quests, είτε παίζοντας μόνο παιχνίδια στην καριέρα.

Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς μιλάμε για ανανεωμένο gameplay, ακόμα πιο ρεαλιστικό, νέα μπάρα στο σουτ (προσωπικά μου άρεσε περισσότερο) και γενικά μία βελτιωμένη AI που προσφέρει καλύτερη άμυνα και επίθεση, πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Εν τέλει, η Next Gen έκδοση του NBA2K22 συνεχίζει από εκεί μου έμεινε η περυσινή έκδοση. Η 2K έκανε αρκετές αλλαγές, βελτιώσεις και προσθήκες σε όλους τους τομείς, δημιουργώντας το καλύτερο μπασκετικό video game που έχουμε δει μέχρι σήμερα, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Είτε για έναν φιλικό αγώνα. με τον κολλητό, είτε για μία καριέρα γεμάτη με σκοπό τη δόξα και τους τίτλους. Το αξίζει η αλλαγή από τον περσινό στο φετινό τίτλο, είναι καθαρά υποκειμενικό, αλλά από μένα είναι «ΝΑΙ».