ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Realme 9 Pro+ και 9 Pro: Πώς ένα προσιτό κινητό μπορεί να καλύψει κάθε σύγχρονη ανάγκη

Realme 9 Pro+ και 9 Pro
Realme 9 Pro+ και 9 Pro

Πριν την αγορά ενός smartphone, οι περισσότεροι από εμάς περνάμε αρκετό χρόνο σερφάροντας στο διαδίκτυο για να βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό τιμής και «δυνατών» χαρακτηριστικών και ζητάμε τις απόψεις φίλων και γνωστών, προκειμένου να είμαστε λίγο πιο σίγουροι για την επένδυσή μας. Άλλωστε, με τα κινητά να έχουν μετατραπεί στις μέρες μας σε εργαλεία ψυχαγωγίας, έκφρασης, εργασίας και επικοινωνίας, έχουμε ανάγκη από μία συσκευή που ανταποκρίνεται σε κάθε μας ανάγκη.

Η δική μας έρευνα αγοράς σε επίπεδο smartphones, λοιπόν, μας οδήγησε σε δύο κινητά τηλέφωνα που προσφέρουν όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, αποτελώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς ένα προσιτό κινητό, μπορεί να καλύψει κάθε σύγχρονη ανάγκη. Ο λόγος για τα νέα realme 9 Pro και 9 Pro+, τα flagship χαρακτηριστικά των οποίων είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε από πρώτο χέρι.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που βρίσκεστε σε αναζήτηση κινητών και θέλετε κάτι νέο, γρήγορο και οικονομικό σε σχέση με όσα προσφέρει, τότε αξίζει να διαβάσετε όσα μας έκαναν εντύπωση σε αυτά τα realme smarthones.

Realme 9 Pro+ ή 9 Pro; Ιδού η απορία

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το τι ζητάμε οι περισσότεροι σήμερα από ένα κινητό τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα, θέλουμε να πάρουμε σε προσιτή τιμή μία συσκευή με καλές κάμερες, γρήγορο επεξεργαστή, όμορφο σχεδιασμό, «δυνατή» οθόνη και φυσικά, που να υποστηρίζει και το 5G, που είναι, άλλωστε, το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας -και όχι μόνο.

Να αναφέρουμε, λοιπόν, πως τόσο το 9 Pro+, όσο και το 9 Pro της realme, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, που τα κάνουν να βρίσκονται μερικά επίπεδα πιο πάνω από τα υπόλοιπα smartphones των κατηγοριών τους.

Για παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε μόλις κάναμε το unboxing, ήταν πως πρόκειται για δύο συσκευές που ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό τους. Δεν μένουν όμως μόνο εκεί, αλλά την ίδια ώρα, τόσο το ένα, όσο και το άλλο έχουν πολύ καλούς επεξεργαστές -με το 9 Pro+, βέβαια, να κερδίζει έδαφος- καθώς και κάμερες που μας επιτρέπουν να βγάζουμε εξαιρετικής ποιότητας βίντεο και φωτογραφίες. Όλα αυτά ενώ οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα προσιτές, με βάση τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Μάλιστα, αν προπαραγγείλετε τα νέα αυτά realme κινητά -και το realme 9i- μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2022, θα τα πάρετε με έκπτωση που φτάνει έως και τα 50 ευρώ! Πιο αναλυτικά, μπορείτε να βρείτε το realme 9 Pro (6GB/128GB) από τα 349 στα 319 ευρώ και το realme 9 Pro (8GB/128GB) από τα 379 στα 349 ευρώ, το realme 9 Pro+ (6GB/128GB) από τα 429 ευρώ στα 379 ευρώ, το realme 9i (4GB/64GB) από τα 239 στα 219 ευρώ και το realme 9i (4GB/128GB) από τα 259 στα 239 ευρώ.

Το ποιο θα επιλέξετε, λοιπόν, εξαρτάται κατά βάση από τις ανάγκες σας. Ρίξτε συνεπώς μία ματιά στο τι ξεχωρίσαμε εμείς στο καθένα ξεχωριστά.

Το 9 Pro+ είναι ένα κινητό «χαμαιλέων» με μία κορυφαία κάμερα στην κατηγορία του

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του realme 9 Pro+ που κέρδισαν τις εντυπώσεις μας με την πρώτη ματιά, ήταν ο σχεδιασμός και οι αποχρώσεις του. Βλέπετε, διαθέτει εφέ φωτοτροπίας που το καθιστούν ένα smartphone «χαμαιλέων» στην κατηγορία του στην Ευρώπη, αφού -για παράδειγμα- το χρώμα Sunrise Blue αλλάζει απόχρωση μαγικά, όταν εκτίθεται σε φως. Σκεφτείτε απλώς ότι το πίσω κάλυμμα του κινητού, από μπλε γίνεται κόκκινο σε περίπου τρία δευτερόλεπτα και για μερικά λεπτά, με το φως του ήλιου. Με λίγα λόγια, παίρνετε ένα κινητό με πολλές όψεις, που πραγματικά λάμπει από κάθε γωνία.

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του, είναι ένα πραγματικά βολικό κινητό. Για την ακρίβεια, είναι το πιο λεπτό κινητό που έχει κυκλοφορήσει τελευταία η realme (7,99 mm), οπότε, μπορούμε να το έχουμε άνετα στην τσέπη μας ή να το κρατάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να μας κουράζει.

Αφού τσεκάραμε τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, σειρά είχαν οι δυνατότητες του κινητού και συγκεκριμένα, η κάμερά του. Είχε πράγματι μία κορυφαία κάμερα στην κατηγορία του; Ήταν τόσο γρήγορο και έβγαζε τόσο καλές φωτογραφίες, όσο είχαμε μάθει;

Το realme 9 Pro+ είναι, όπως διαπιστώσαμε, ένα από τα πιο οικονομικά κινητά που μπορούμε να βρούμε με flagship κάμερα στην κατηγορία του. Και έχετε πολλούς λόγους για να σταθείτε στην κάμερά του! Βλέπετε, διαθέτει την πρώτη κορυφαία κάμερα Sony IMX766 OIS σε συσκευές μεσαίας κατηγορίας, μία κάμερα που προσφέρει μία κορυφαία εμπειρία φωτογραφίας.

Πιο αναλυτικά, η κύρια κάμερα 50 MP που έχει το realme 9 Pro+, σε συνδυασμό με τον κορυφαίο αισθητήρα Sony IMX766, την εξαιρετικά ευρεία κάμερα 119°, την κάμερα Macro 4cm και λειτουργίες όπως το Street Photography Mode 2.0, την έξυπνη μακρά έκθεση, το φίλτρο 90s Pop και το Peek & Zoom, μας έδωσαν τη δυνατότητα να βγάλουμε από την πρώτη στιγμή φωτογραφίες και βίντεο επαγγελματικών προδιαγραφών, απλώς με το άγγιγμα της οθόνης του κινητού.

Στα πλεονεκτήματα της κάμερας του realme 9 Pro+ δε, περιλαμβάνεται το ότι η λειτουργία της έξυπνης μακράς έκθεσης, σε συνδυασμό με την κορυφαία πρώτη κάμερα Sony IMX766 OIS σε συσκευές μεσαίας κατηγορίας, μας επέτρεψαν να τραβήξουμε εύκολα πολύ καλές -δηλαδή καθαρές και φωτεινές- νυχτερινές λήψεις, κάτι στο οποίο υστερούν πολλά κινητά σε αυτήν την κατηγορία.

Όσο για τις επιδόσεις του, είναι γενικά κορυφαίες στην κατηγορία του και μπορούμε να μιλήσουμε για ένα πολύ γρήγορο και αξιόπιστο κινητό. Διότι διαθέτει τον επεξεργαστή MediaTek Dimensity 920 5G -που μεταξύ άλλων μας επιτρέπει να τραβάμε φωτογραφίες με 35% περισσότερες λεπτομέρειες! Να μην παραλείψουμε να σημειώσουμε δε πως χάρη στο σύστημα ψύξης θαλάμου ατμού που έχει, η θερμοκρασία του κινητού δεν φτάνει ψηλά και έτσι, διατηρείται περισσότερο σε κατάσταση υψηλής απόδοσης.

Η λίστα με τα πλεονεκτήματά του και τις δυνατότητες που προσφέρει στην τιμή που θα το βρούμε συνεχίζεται, μιας και το realme 9 Pro+ διαθέτει επίσης οθόνη 90Hz Super AMOLED για κορυφαίες εμπειρίες θέασης και gaming, διπλή SIM 5G και επιπλέον 5GB εικονική RAM, στερεοφωνικά ηχεία Dolby Dual, φόρτιση 60W SuperDart και μεταξύ άλλων, αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη του για παρακολούθηση καρδιακών παλμών.

Το προσιτό 5G κινητό που φέρνει το αύριο στο σήμερα

Αν αναζητάτε ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας που κυκλοφορεί σε πολύ καλή τιμή, σας επιτρέπει να βγάζετε εξαιρετικές φωτογραφίες και υποστηρίζει την τεχνολογία 5G, αξίζει να μάθετε περισσότερα για το realme 9 Pro. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το πάρουμε στα χέρια μας -μαζί με το plus «αδερφάκι» του- και μέσα σε λίγα λεπτά, καταλάβαμε γιατί προσφέρει το κάτι παραπάνω, σε όσους δεν θέλουν να βγουν εκτός budget για να πάρουν ένα πραγματικά αξιόπιστο κινητό.

Τι είδαμε όταν το τεστάραμε; Αρχικά διαθέτει -επίσης- τεχνολογία αλλαγής χρώματος με το φως οπότε, έχουμε να κάνουμε με ένα κινητό που εντυπωσιάζει απλώς με τη λαμπερή όψη και τα χρώματά του, που ως δια μαγείας μεταβάλλονται.

Όπως σε κάθε κινητό όμως, έτσι και σε αυτό, μας ενδιαφέρει πολύ η κάμερα που διαθέτει. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ζούμε στην εποχή της ψηφιακής εικόνας, σε μία εποχή που θέλουμε να καταναλώνουμε και να δημιουργούμε συνεχώς περιεχόμενο, δηλαδή φωτογραφίες και βίντεο. Το realme 9 Pro, λοιπόν, διαθέτει κάμερα 64ΜΡ με νυχτερινή λειτουργία Nightscape για εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις, αλλά και κάμερα 4cm Macro, οπότε μας καλύπτει σε πολλά σημεία και σε αυτό το επίπεδο.

Πάντως, αυτό που μας εξέπληξε επίσης ευχάριστα στο realme 9 Pro, ήταν και ο πάρα πολύ γρήγορος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 695 που διαθέτει -ένας από τους γρηγορότερους σε αυτήν την κατηγορία! Και με ρυθμό ανανέωσης οθόνης 120Hz, σίγουρα μιλάμε για ένα smartphone που μας εγγυάται «δυνατές» εμπειρίες θέασης και gaming. Στα πλεονεκτήματά του, μάλιστα, περιλαμβάνονται και μερικά ακόμη χαρακτηριστικά, όπως η ισχυρή μπαταρία 5000 mAh, η δυνατότητα δυναμικής επέκτασης RAM και το σύστημα υδρόψυξης, που απογειώνει τις επιδόσεις του.

Υψηλές δυνατότητες σε μία συσκευή που δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ

Τέλος, αν ψάχνετε ένα καλό κινητό σε τιμή που δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ, τότε το realme 9i είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Να αναφέρουμε απλώς ότι διαθέτει τον καλύτερο οκταπύρηνο επεξεργαστή στην κατηγορία του και συγκεκριμένα τον Snapdragon 680 που υποστηρίζει τεχνολογία οθόνης υψηλής ταχύτητας ανανέωσης 90Hz, ενώ την ίδια προσφέρει τη δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης. Για την ακρίβεια, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του 9i είναι βελτιωμένη κατά 46%, σε σύγκριση με την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 5000 mAh του 8i, καθώς και ότι σε 70 λεπτά φόρτισης, η μπαταρία φτάνει το 100%.

Εμείς θα σταθούμε περισσότερο και στο κομμάτι των φωτογραφιών, μιας και το realme 9i αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη. Σκεφτείτε απλώς ότι σε πολύ καλή τιμή, θα πάρετε ένα κινητό με κύρια κάμερα 50 MP Ultra HD που προσφέρει πραγματικά καθαρές φωτογραφίες, φακό πορτραίτου 2 MP που δίνει τη δυνατότητα να τραβάμε επαγγελματικές λήψεις πορτραίτου, 4 CM ultra-close Macro φακό για εξερεύνηση του μικρόκοσμου, αλλά και πολλές φωτογραφικές λειτουργίες, όπως Night Mode για πολύ καλές νυχτερινές λήψεις, πανοραμική λήψη, Expert, Timelapse, AI Beauty και μεταξύ άλλων, Super Text και Slow Motion.

Όποια και αν είναι η realme επιλογή σας, τα καλά νέα είναι πως πλέον έχετε στη διάθεσή σας εξαιρετικές επιλογές σε επίπεδο κινητών τηλεφώνων, τα οποία μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2022 θα βρείτε και σε pre-order έκπτωση, αξιόπιστα smartphones που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας στα χέρια σας και να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας, χωρίς να βγείτε εκτός budget. Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα κάνει τη διαφορά στις μέρες μας.