ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έλον Μασκ: Το τωρινό σύστημα του Twitter είναι μαλ...

Έλον Μασκ Twitter
Ο Μασκ είναι έτοιμος για σαρωτικές αλλαγές στο Twitter και δεν διστάζει να τις δημοσιοποιήσει με τον δικό του τρόπο...
Patrick Pleul/Pool via AP, File

Ο Έλον Μασκ υποστήριξε πως θα ορίσει τιμή 8 δολαρίων τον μήνα για όσους θέλουν να επιβεβαιωμένα προφίλ, χαρακτηρίζοντας ως μαλ… το υπάρχον σύστημα του Twitter.

Από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στη δημοφιλή πλατφόρμα έχουν πάρει… φωτιά. Το τελευταίο από αυτά, αφορά στην τιμή που θα ορίσει ο δισεκατομμυριούχος για τους επιβεβαιωμένους λογαριασμός. Οι φήμες και τα δημοσιεύματα τα τελευταία 24ωρα… έδωσαν και πήραν, μέχρι που ο ίδιος ο Έλον Μασκ, μέσα από τον δικό του λογαριασμό στο Twitter, πήρε θέση και αποκάλυψε τα πλάνα του.

Μάλιστα, το έκανε με… γλαφυρό τρόπο χαρακτηρίζοντας ως «μαλ…» το τρέχον σύστημα για την απόκτηση του χαρακτηριστικού μπλε σήματος των επιβεβαιωμένων λογαριασμών. Όπως έγραψε ο εκκεντρικός κροίσος, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σύστημα που χωρίζει σε «άρχοντες και αγρότες» τους χρήστες του Twitter.

«Δύναμη στους ανθρώπους! Μπλε για 8 δολάρια τον μήνα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η τιμή θα είναι προσαρμοσμένη ανά χώρα, ανάλογα με την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης.

Σύμφωνα με τον Μασκ, όσοι πληρώσουν για επιβεβαιωμένο λογαριασμό και λάβουν το χαρακτηριστικό μπλε σήμα, θα έχουν επιπλέον:

  • Προτεραιότητα στις απαντήσεις, τις αναφορές και την αναζήτηση, η οποία είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων μηνυμάτων/απάτης
  • Δυνατότητα δημοσίευσης μεγάλης διάρκειας βίντεο & ήχου
  • Μισές διαφημίσεις

Οι αλλαγές στον κώδικα του Twitter που ετοιμάζει ο Μασκ

Έμπιστους συνεργάτες του, μηχανικούς λογισμικού από την Tesla, επιστράτευσε ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκτεταμένες αλλαγές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο απέκτησε έναντι 44 δισ. δολαρίων στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της εταιρείας επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων SpaceX, απέλυσε αμέσως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, τον οικονομικό διευθυντή, τους επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής και της νομικής ομάδας της εταιρείας και διέλυσε επίσης το διοικητικό συμβούλιο του Twitter.

Άμεσα έφερε πάνω από 50 στελέχη της εμπιστοσύνης του για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Τα στελέχη που προέρχονται από άλλες εταιρείες του Μασκ έχουν πλέον άδεια να εργάζονται στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 50 στελεχών από την Tesla, δύο από την Boring Company (που κατασκευάζει υπόγειες σήραγγες) και έναν από τη Neuralink (η οποία αναπτύσσει υπολογιστές εγκέφαλο -διεπαφής).

Τα στελέχη αυτά έχουν εμπλακεί στην αναθεώρηση του κώδικα του Twitter, παρότι δεν έχουν εμπειρία στο σχεδιασμό και τη λειτουργία μηχανών αναζήτησης και πλατφορμών που είναι ευρέως προσβάσιμες στο κοινό.

Το Twitter έχει πολλαπλές βάσεις κώδικα με εκατομμύρια γραμμές κώδικα σε κάθε μία, και μυριάδες συστήματα 10 ή και 100 ερωτημάτων ανά δευτερόλεπτο (QPS) που το υποστηρίζουν.

Στην Tesla, η Python είναι μία από τις προτιμώμενες γλώσσες προγραμματισμού, ενώ στο Twitter οι προγραμματιστές έχουν χρησιμοποιήσει εκτενώς τη Scala.

Το Twitter έχει επίσης μεγαλύτερη έκθεση σε διεθνείς κανονισμούς σχετικά με τη ρητορική μίσους και το απόρρητο των δεδομένων, για παράδειγμα, ιδιαίτερα τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπάλληλοι του Twitter που βρίσκονταν εκεί πριν αναλάβει ο Μασκ είπαν ότι τους ζητήθηκε να δείξουν στα νέα στελέχη κάθε είδους τεχνική τεκμηρίωση, να δικαιολογήσουν τη δουλειά τους και τη δουλειά των ομάδων τους και να εξηγήσουν την αξία τους εντός της εταιρίας.