ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Προσοχή! Εκτεθειμένες εκατομμύρια «κρυφές» φωτογραφίες χρηστών

Facebook: Προσοχή! Εκτεθειμένες εκατομμύρια «κρυφές» φωτογραφίες χρηστών

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα κενό ασφαλείας ενδέχεται να επηρέασε έως και 6,8 εκατομμύρια χρήστες που έκαναν login με το λογαριασμό τους στο Facebook, παραχωρώντας παράλληλα πρόσβαση στις φωτογραφίες τους σε τρίτες εφαρμογές.

Σύμφωνα με τον ιντερνετικό κολοσσό, το πρόβλημα έχει διορθωθεί αλλά πιθανώς να έχει επηρεάσει έως και 1.500 εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί από 876 προγραμματιστές.

Ορισμένες τρίτες εφαρμογές φαίνεται πως είχαν πρόσβαση σε περισσότερες φωτογραφίες από αυτές για τις οποίες είχαν δικαιοδοσία για συνολικά 12 ημέρες, μεταξύ 13 Σεπτεμβρίου και 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω της εταιρείας, η δυσλειτουργία στο σύστημα έδωσε πρόσβαση σε φωτογραφίες των χρηστών που δεν είχαν «ανέβει» καν στο Facebook, αλλά ήταν απλά αποθηκευμένες στο κινητό τους. Οι μετοχές του Facebook υποχώρησαν κατά 1,3% και συγκεκριμένα στα 143,07 δολάρια, σήμερα Παρασκευή.

Το κενό ασφαλείας έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου Cambridge Analytica, της εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και αντικείμενο την ανάλυση δεδομένων, που φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και επεξεργάστηκε τα δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook εν αγνοία τους.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη τραγωδία σε ναό στην Ινδία: 11 άνθρωποι έφαγαν ρύζι και πέθαναν

Ροή Ειδήσεων