ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το... αεροταξί του μέλλοντος!

Αυτό είναι το... αεροταξί του μέλλοντος!

Στη φετινή Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας παρουσιάστηκαν διάφορα φουτουριστικά concepts οχημάτων ξηράς, θάλασσας και αέρα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εξ αυτών ήταν το Bell Nexus ένα αεροταξί, το οποίο κινείται με ηλεκτρική προώθηση, χάρη σε έξι κεκλιμένα στροφεία τα οποία μπορούν να επαναπροσδιορίσουν με αποδοτικότητα και ασφάλεια τα αεροπορικά ταξίδια.

«Καθώς ο χώρος στο έδαφος αρχίζει να γίνεται περιορισμένος, πρέπει να λύσουμε προκλήσεις μεταφοράς σε κάθετη διάσταση - κι εδώ είναι που έρχεται το όραμα της Bell για on-demand mobility. Η βιομηχανία ανέμενε την αποκάλυψη του αεροταξί μας εδώ και καιρό... Θεωρούμε πως αυτό το σχέδιο, σε συνδυασμό με τη στρατηγική μας προσέγγιση για τη δημιουργία αυτής της υποδομής, θα οδηγήσει στην επιτυχή ανάπτυξη του Bell Nexus ανά τον κόσμο», είπε ο Μιτς Σνάιντερ, πρόεδρος και CEO της Bell.

Όταν το αεροσκάφος είναι προσγειωμένο, τα έξι στροφεία είναι οριζόντια σε σχέση με το έδαφος. Το Bell Nexus κινείται χάρη σε έναν συνδυασμό μπαταριών και μια τουρμπίνα καυσίμου η οποία τροφοδοτεί μια γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας. Ένας «πυρήνας διανομής» επιβλέπει την όλη διαδικασία, διασφαλίζοντας πως οι έξι «e-Propellers» λαμβάνουν την ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργούν τα ηλεκτρικά μοτέρ τους και να απογειώνεται και να πετά το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το The Verge, το αεροσκάφος ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον για την εναέρια υπηρεσία της Uber (με την οποία είχε ανακοινώσει η Bell συνεργασία το 2017) και προορίζεται να αρχίσει να πετά σε κάποιες μεγάλες αγορές κατά τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων