ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή: Αν έχεις αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, άλλαξέ τον!

Προσοχή: Αν έχεις αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, άλλαξέ τον!
Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης ακόμα και για «ευαίσθητους» λογαριασμούς
Pixabay

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης ακόμα και για «ευαίσθητους» λογαριασμούς, σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η ανάλυση έγινε από τον κυβερνητικό οργανισμό της Βρετανίας, National Cyber Security Centre. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν ο κωδικός «123456» είναι αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον πλανήτη.

Στόχος της μελέτης είναι να βοηθήσει να αποκαλυφθούν τα «κενά» στις γνώσεις περί Διαδικτύου, που μπορούν να εκθέσουν σε διάφορους κινδύνους τους χρήστες. Ο οργανισμός τονίζει πως ο πιο ασφαλής κωδικός είναι ο συνδυασμός τριών λέξεων που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Μάλιστα ο κωδικός «123456» φαίνεται πως χρησιμοποιείται από περισσότερους από 23 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Αμέσως μετά ακολουθεί το «123456789», ενώ μεταξύ των πέντε συχνότερων είναι επίσης τα «qwerty», «password» και «1111111», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

Όσον αφορά στα ονόματα που χρησιμοποιούνται ως κωδικοί, πρώτο έρχεται το «Ashley», ενώ ακολουθούν τα «Michael», «Daniel», «Jessica» και «Charlie». Μεταξύ των διασημότερων κωδικών που αφορούν το ποδόσφαιρο, δημοφιλέστερο password ήταν το «Liverpool» και μετά το «Chelsea».

«Κανείς δεν πρέπει να προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες με κωδικούς που μπορεί κάποιος να μαντέψει. Όπως για παράδειγμα το όνομά τους, η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής τους ή το αγαπημένο τους συγκρότημα» αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής του National Cyber Security Centre.

Σχετικές ειδήσεις