ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τα πέντε καλύτερα ταξίδια για να κρατήσει περισσότερο το καλοκαίρι

Τα πέντε καλύτερα ταξίδια για να κρατήσει περισσότερο το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφυγε... σχεδόν, όμως μπορείτε με το μυαλό να το κρατήσετε εδώ, σαν... να μην πέρασε μία μέρα από την τελευταία του Αυγούστου.

Μην ξεχνάτε πως το καλοκαίρι είναι στην καρδιά και το μυαλό μας, εκεί αρκεί να έχει πάντοτε ήλιο και τότε όλα θα είναι φωτεινά. Ταξιδέψτε με το κορμί και όχι μόνο με το μυαλό και δώστε επιπλέον παράταση στο καλοκαίρι που μόλις έφυγε.

1. Σύβοτα

Μπορείτε να παρατείνετε για λίγο το καλοκαίρι, κάνοντας λίγες ακόμη βουτιές στα μαγευτικά νερά των Συβότων. Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που συνθέτει μια ειδυλλιακή εικόνα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος.

2. Μονεμβασιά

Ο απόλυτος καταδυτικός παράδεισος για ερασιτέχνες δύτες. Στο θαλάσσιο αυτό χώρο βρίσκονται δύο βυθισμένες πολιτείες με εξαιρετικό ιστορικό και καταδυτικό ενδιαφέρον (Πλύτρα και Παυλοπέτρι). Θα μπορέσετε να κολυμπήσετε σε σημεία κατάδυσης που προσφέρουν μοναδικές εικόνες τόσο σε προχωρημένους όσο και σε ερασιτέχνες δύτες. Ένα, δύο, τρία... Μπλουμ!

3. Αιδηψός

Πρόκειται για μια περιοχή της βόρειας Εύβοιας που η Φύση προίκισε απλόχερα με ιαματικά νερά πολύτιμα για τη σωματική υγεία και ευεξία του επισκέπτη, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Προετοιμάστε το σώμα σας για την επιστροφή στην καθημερινότητα με τον πιο σωστό τρόπο!

4. Σύρος

Η κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων έχει την εποχή της και εσείς μπορείτε να απολαύσετε λίγο ακόμη κυκλαδίτικο αέρα πριν την ολοκληρωτική επιστροφή στο κλεινόν άστυ. Επιλέξτε να επισκεφθείτε το βόρειο μέρος της Σύρου, που ονομάζεται Απάνω Μεριά, είναι ορεινό και κατοικείται από ελάχιστους κατοίκους. Το τμήμα αυτό του νησιού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι διαφέρει μορφολογικά από το υπόλοιπο. Είναι το μοναδικό μέρος που έχει ασβεστολιθικά πετρώματα, σε αντίθεση με το υπόλοιπο νησί που καλύπτεται από ηφαιστειακά πετρώματα.

5. Μετέωρα

Τι καλύτερο από το να ξεφύγετε για λίγο από την επιστροφή στη ρουτίνα με μια μικρή απόδραση σε αυτό το μοναδικό τοπίο; Το σύμπλεγμα των τεράστιων σκοτεινόχρωμων βράχων από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα και τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιον Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, ένα ταξίδι θα σας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο να επιστρέψετε στο γραφείο με ένα χαμόγελο ολίγον τι... πλατύτερο!

Σχετικές ειδήσεις