TRAVEL

Το Ηράκλειο στην... Κίνα μέσω της μεγάλης οθόνης

Το Ηράκλειο στην... Κίνα μέσω της μεγάλης οθόνης
Μεγάλη τουριστική προβολή για την Κρήτη.
PIXABAY

Τον ερχόμενο χειμώνα θα αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας για τη διάσωση των χιλιάδων Κινέζων από τη Λιβύη, μέσω Κρήτης το 2011.

Μεγάλη τουριστική προβολή για την Κρήτη στην Κίνα αλλά και παγκοσμίως θα αποτελέσει η κινηματογραφική ταινία που προετοιμάζει εταιρεία παραγωγής με το χρονικό της επιχείρησης διάσωσης των χιλιάδων Κινέζων πολιτών πριν 8 χρόνια, από την εμπόλεμη τότε Λιβύη στην Κρήτη και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Για το θέμα ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο πρόεδρος του National Cultural Industrial Investment ltd (επενδυτική εταιρεία στο τομέα του Πολιτισμού) Λι Χουέϊ, στελέχη της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής και η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Πεκίνο Πελαγία Καρπαθιωτάκη (σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας).

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία ανέφερε, ότι η Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι αρωγοί για την ολοκλήρωση της κινηματογραφικής ταινίας όπου στο σενάριο θα περιγράφεται το δραματικό χρονικό της διάσωσης από τον πόλεμο στην Λιβύη το 2011 και στη συνέχεια την μεταφορά και φιλοξενία των χιλιάδων εργαζόμενων Κινέζων στην Κρήτη.

«Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει την τελευταία τριετία, η ταινία θα δώσει μία μεγάλη τουριστική προβολή της Κρήτης, της Ελλάδας ευρύτερα στην Κίνα, και ίσως είναι μία από τις πιο σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, γιατί ο κύριος Λι Χουέϊ εκπροσωπεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πολιτισμού στην Κίνα. Επίσης πρέπει να υπενθυμίσω, το 2014 όταν επισκέφθηκε το Ηράκλειο ο Κινέζος Πρόεδρος για τα εγκαίνια του αρχαιολογικού μουσείου, είχαμε μία συνάντηση μαζί για να ευχαριστήσει τον Κρητικό λαό, για όλα αυτά τα οποία προσέφερε στους Κινέζους πολίτες. Εμείς από τη δική μας πλευρά θέλουμε να ενδυναμώσουμε αυτή τη σχέση, βεβαίως τα βήματα που έχουν γίνει είναι σημαντικά, μπορεί να είναι αργά, αλλά έτσι είναι η διαδικασία. Επίσης πρέπει να πω ότι και στη συνάντηση που είχαμε πριν από ένα μήνα με την πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, πάλι αναφερθήκαμε σε όλα αυτά και στη συνεργασία και στις συνέργειες που μπορούμε να έχουμε, άρα φιλοδοξούμε, ότι, από το νέο χρόνο και μετά από την προβολή της ταινίας, θα αρχίσουμε να έχουμε σημαντικά οφέλη στην προώθηση του τουρισμού από την Κίνα προς την Κρήτη», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Λι Χουέϊ τον περιφερειάρχη, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον χειμώνα και τα εξωτερικά γυρίσματα θα γίνουν στην Κρήτη, στην Αθήνα και στην Κίνα, ενώ υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε 4 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται ψυχρό μέτωπο - Ποιες περιοχές θα σαρώσει - Πού και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Τραγικός θάνατος για 10χρονη: Θανατηφόρα αμοιβάδα «έφαγε» τον εγκέφαλό της

Σχετικές ειδήσεις