TRAVEL

California: Το ταξίδι... ζωής που πρέπει να κάνεις

California: Το ταξίδι... ζωής που πρέπει να κάνεις

Εκεί όπου ο ωκεανός κάνει τα πάντα να θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία.

Η California είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ. Αν ήταν ανεξάρτητο κράτος (όπως ήταν για λίγες εβδομάδες το 1846) θα ήταν η 8η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα βρίσκεται η ψηλότερη κορυφή των 48 συνεχόμενων πολιτειών των ΗΠΑ.

Η California έχει γίνει πιο πολύ γνωστή από τις ταινίες, την τεχνολογία, το κρασί και τα εθνικά της πάρκα. Επίσης περισσότερο από το 1/3 των φρούτων και των ξηρών καρπών των ΗΠΑ παράγονται εκεί. Το κλίμα της «ακροβατεί» ανάμεσα στο μεσογειακό με το πολικό ψύχος.

Αν έχεις τέσσερα λεπτά τότε αφιέρωσέ τα σε αυτό το καταπληκτικό timelapse που σε ταξιδεύει σε μοναδικά τοπία που δεν είχες φανταστεί ότι υπάρχουν στην California. Μπορεί να τα είχες θαυμάσει, “χαζέψει” κάπου τυχαία χωρίς να ξέρεις που ανήκουν. Ίσως να είχες συνδυάσει την California μόνο με απέραντες παραλίες και surfers αλλά δεν είναι μόνο αυτά! Δάση, βουνά, ποτάμια, λίμνες απλώνονται σε όλη την έκτασή της.

Απίθανες εικόνες εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια σου με τέτοιο τρόπο που καταφέρνουν να καταγράψουν στο λογισμικό του εγκεφάλου σου όλη αυτή τη μαγεία!

Ο Hal Bergman καταφέρνει να σου αποδώσει ανεπανάληπτες εικόνες από γυρίσματα τεσσάρων ετών που απαθανατίζει βουνά, ερήμους , πόλεις που έχει αναπτυχθεί η γεωργία μέχρι εθνικά πάρκα και απέραντες παραλίες!

Απόλαυσέ το βίντεο και θα δεις πως θα σε συνεπάρουν τόσο πολύ αυτά τα τοπία και η ατμόσφαιρα που θα θέλεις στο μέλλον κάποια στιγμή να κάνεις ένα ταξίδι προς τα εκεί!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις