TRAVEL

Κορονοϊός: Τουρίστες στην Ελλάδα μέσω «αερογέφυρας» - Τι αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα

Κορονοϊός: Τουρίστες στην Ελλάδα μέσω «αερογέφυρας» - Τι αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα
PIXABAY

Η Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει «αερογέφυρες» με άλλες χώρες προκειμένου να μπορέσουν οι τουρίστες να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι στο εξωτερικό.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς και σύμφωνα με δημοσίευμα της "Telegraph", σημαίνει ότι οι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε ξένα τουριστικά σημεία και να επιστρέφουν στη Βρετανία χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.

Αυτή την εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μια 14ημερη περίοδο καραντίνας για όσους μπαίνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Αυτή η απόφαση μπορεί να «τελειώσει» οποιαδήποτε ελπίδα για διεθνή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι αλλά χθες (18/05), ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι αυτά τα σχέδια θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες και ότι είναι πιθανό πώς θα εντάσσονται σε αυτά, εξαιρέσεις που θα αφορούν σε χώρες με χαμηλά επίπεδα εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι ελπίδες έτσι των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό αναπτερώθηκαν με την ιδέα των αερογεφυρών, η οποία αφορά σε δυνητικές συμφωνίες μεταξύ κρατών με χαμηλό ρυθμό μόλυνσης, που θα επιτρέπουν σε ταξιδιώτες να πηγαινοέρχονται χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα.

Στις «αερογέφυρες» αναφέρεται και η Daily Mail επισημαίνοντας το ότι ο Σαπς αποκάλυψε πως γίνονται συζητήσεις για το ποιες χώρες μπορεί να εξαιρεθούν από αυτό το καθεστώς μελλοντικά. «Αναφέρθηκε μάλιστα στην ιδέα των αερογεφυρών, ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως για πτήσεις του στρατού πάνω από εχθρικά εδάφη» γράφει χαρακτηριστικά.

«Χώρες με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα, μπορεί μελλοντικά να εξαιρεθούν από τους σκληρούς κανονισμούς που θα επιβάλλονται βάσει νόμου», προσθέτει το άρθρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται μειώσεις ΦΠΑ: Πού θα «πέσει» από 24% σε 13% - Τι θα ισχύσει με καταλύματα και μεταφορές

Σχετικές ειδήσεις