TRAVEL

Νάξος και Σχοινούσα συνδέθηκαν κάτω από την ομπρέλα 4ου Food Experience Graviera Naxos

Νάξος και Σχοινούσα συνδέθηκαν κάτω από την ομπρέλα 4ου Food Experience Graviera Naxos

Η σύνδεση άθλησης και σωστής διατροφής, ενόψει και των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αποτέλεσε το κύριο θέμα του 4ου Food Experience Graviera Naxos που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-13 Ιουνίου στη Νάξο και στη Σχοινούσα με διοργανωτή την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Το «παρών» έδωσαν αρκετοί Ολυμπιονίκες όπως, μεταξύ άλλων, η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης και ο πρωταθλητής στίβου στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν food bloggers, γνωστοί σεφ, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές των κυκλαδίτικων νησιών αλλά και να γευτούν από πρώτο χέρι τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Το Σάββατο, οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν τη Σχοινούσα όπου κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και εν συνεχεία γεύτηκαν παραδοσιακές συνταγές του νησιού.

Την Κυριακή, ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες διοργάνωσε αγώνα ράλι με τη συμμετοχή ιστορικών αυτοκινήτων της ΦΙΛΠΑ. Σημείο έναρξης αποτέλεσε το λιμάνι της Νάξου, με φόντο τη Πορτάρα, και σημείο τερματισμού ορίστηκε ο Ναός της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί.

Τέλος, την ίδια μέρα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines», η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. «συναντήθηκε» με τα φημισμένα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλεσμένους να γευτούν μοναδικές γεύσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

AstraZeneca: Συνίσταται η δεύτερη δόση με διαφορετικό εμβόλιο; Τι δείχνουν οι έρευνες