TRAVEL

Γιατί η Βενετία παραμένει εδώ και χρόνια ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός

Γιατί η Βενετία παραμένει εδώ και χρόνια ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Βενετία παραμένει εδώ και χρόνια ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός, για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία απολαυστική απόδραση με το άλλο τους μισό.

Από τα γραφικά κανάλια που λειτουργούν ως πλωτοί δρόμοι, μέχρι την περίτεχνη, επιβλητική αρχιτεκτονική και από τα λιθόστρωτα δρομάκια μέχρι τη διαχρονική ιταλική κουζίνα: Η πιο ερωτική πόλη της Ιταλίας διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

Είναι αλήθεια πως όσοι έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν τη Βενετία, δεν βλέπουν την ώρα που θα επιστρέψουν ξανά σε αυτή. Διότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό σε αυτήν την πόλη, το οποίο κάνει τους επισκέπτες να γοητεύονται κάθε φορά και να θέλουν να τη γνωρίσουν ακόμη καλύτερα. Άλλωστε, πρόκειται για έναν προορισμό που μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, ανεξίτηλες εικόνες και σπάνιες απολαύσεις, έναν προορισμό που δεν αρκεί ένα ταξίδι μόνο για να ανακαλύψουμε τις αναρίθμητες ομορφιές του.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία σύντομη λίστα με τους λόγους που θα μας πείσουν να προσθέσουμε τη Βενετία στους μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μας. Διότι είναι αυτοί που συνθέτουν ένα άκρως ελκυστικό «ψηφιδωτό», το οποίο είναι ικανό να διεγείρει το ενδιαφέρον, ακόμη και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη.

Ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών που μας προκαλεί να το ανακαλύψουμε

Αν θέλουμε να γνωρίσουμε μία πιο αυθεντική πλευρά της Βενετίας, τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να πραγματοποιήσουμε μία μονοήμερη κρουαζιέρα στο σύμπλεγμα των νησιών της, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό μικρά και μεγάλα νησιά. Αρκεί να επιβιβαστούμε σε ένα από τα θαλάσσια ταξί και λεωφορεία της πόλης, για να ανακαλύψουμε το Μπουράνο, το Τορτσέλλο, το Λίντο, το Σαντ Εράσμο και να γνωρίσουμε μία διαφορετική εκδοχή της πόλης. Το καθένα από αυτά τα νησιά διαθέτει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό. Το Ματσόρμπο, για παράδειγμα, ξεχωρίζει για τους πλούσιους αμπελώνες του, το Ματσόρμπο για την αρχιτεκτονική του, ενώ το Σαν Τζόρτζιο Ματζιόρε για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά του.

Μία μοναδική αρχιτεκτονική που μας παρασύρει σε ένα «ταξίδι» στον χρόνο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα από τα σημαντικότερα αβαντάζ της Βενετίας είναι η πολύπλευρη αρχιτεκτονική της, η οποία συνθέτει ένα παραμυθένιο σκηνικό από μπαρόκ, γοτθικά και αναγεννησιακά στοιχεία και δεν αφήνει ασυγκίνητο τον επισκέπτη. Από το εμβληματικό βενετσιάνικο παλάτι των Δόγηδων στην επιβλητική εκκλησία του Αγίου Μάρκου και από το παραμυθένιο παλάτι Ca' D' Oro στη διάσημη γέφυρα του Ριάλτο, που θεωρείται η «καρδιά» της πόλης: Όλα αποτελούν κομμάτι μίας «πλούσιας» ιστορίας, την οποία μπορούμε να ανακαλύψουμε πραγματοποιώντας μία βόλτα στα λιθόστρωτα στενά και τα κανάλια της.

Μία απολαυστική κουζίνα για ταξιδιώτες που αναζητούν νέες γαστρονομικές εμπειρίες

Ένας ακόμη λόγος που η Βενετία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, είναι το γεγονός πως θεωρείται η «Μέκκα» της αυθεντικής ιταλικής γαστρονομίας. Παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκα θαλασσινά, ψητά κρέατα, χορταστικές σούπες, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, είναι οι εκλεκτές πρώτες ύλες που συνθέτουν παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, τα οποία θα προκαλέσουν «εκρήξεις» απόλαυσης στους ουρανίσκους μας. Ανεξάρτητα από το budget που μπορούμε να διαθέσουμε στο ταξίδι μας, η Βενετία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάθε λάτρη της γαστρονομίας, καθώς διαθέτει αρκετές επιλογές για όσους θέλουν να επισκεφθούν ένα βραβευμένο εστιατόριο, αλλά και πολλά κρυμμένα σημεία που προσφέρουν λαχταριστά street food εδέσματα.

Τα ρομαντικά κανάλια που μας προσκαλούν να γνωρίσουμε την πόλη εν πλω

Ακριβώς επειδή η Βενετία είναι χτισμένη πάνω σε ένα σύμπλεγμα μικρότερων νησιών, τα κανάλια που σχηματίζονται στο εσωτερικό της ξεπερνούν σε αριθμό τα εκατό. Και αναμφίβολα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη πόλη πόλο έλξης αναρίθμητων τουριστών. Αυτό σημαίνει πως ενώ βρισκόμαστε στη στεριά, ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθούμε από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο, είναι με μία από τις ρομαντικές, παραδοσιακές γυαλιστερές γόνδολες. Παρότι αρκετός κόσμος επιλέγει να επισκέπτεται το Μεγάλο Κανάλι, θα ήταν προτιμότερο να περιπλανηθούμε εν πλω σε μικρότερα κανάλια, σε γειτονιές όπως το Καστέλο και το Καναρέτζιο, καθώς είναι πιο ήσυχες και γραφικές.

Όλοι οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει να συμπεριλάβουμε τη Βενετία στους μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μας. Το σίγουρο είναι πως μία επίσκεψη στην πιο ρομαντική και ερωτική πόλη της Ιταλίας, θα μετατραπεί σε μία μοναδική, ανεξίτηλη ανάμνηση, την οποία θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.