TRAVEL

Σχοινούσα: Εναλλακτικές διακοπές σε παραλίες που θα ερωτευτείς

Σχοινούσα: Εναλλακτικές διακοπές σε παραλίες που θα ερωτευτείς
Η αλήθεια είναι πως στη Σχοινούσα βρίσκονται μερικές από τις πιο εκπληκτικές παραλίες σε ολόκληρο το Αιγαίο.
exploringgreece.tv

Μεγάλες εκπλήξεις στην πιο μικρή των «Μικρών Κυκλάδων»!

Η Σχοινούσα των μόλις 9,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Τη συναντάμε νότια της Νάξου και βορειανατολικά της Ηρακλειάς. Έχει μόνιμο πληθυσμό μόλις 206 άτομα. Η Σχοινούσα έχει δύο οικισμούς, τη Χώρα και τη Μεσσαριά. Ο οικισμός της Χώρας είναι κτισμένος σε ύψωμα, στην ενδοχώρα του νησιού και απέχει 1,2 χλμ. από το λιμάνι του νησιού, το Μερσίνι, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε όλο το Αιγαίο. Ο δεύτερος οικισμός του νησιού, η Μεσσαριά απέχει 3 χλμ. από τη Χώρα. Σε παλιότερη ψηφοφορία του περιοδικού Forbes, ήταν ένα από τα έξι μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί στην Ελλάδα. Πάμε να δούμε το λόγο…

Η Σχοινούσα με τις μαγευτικές παραλίες

Η αλήθεια είναι πως στη Σχοινούσα βρίσκονται μερικές από τις πιο εκπληκτικές παραλίες σε ολόκληρο το Αιγαίο, παραλίες με καταγάλανα νερά και χρυσή ή λευκή αμμουδιά. Οι περισσότερες δεν είναι οργανωμένες γι’ αυτό και πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εφόδια. Σημειώστε επίσης πως στις πιο απομονωμένες παραλίες του νησιού είναι πολύ πιθανό να πετύχετε γυμνιστές. Κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Σχοινούσας είναι:

Αλυγαριά: Βρίσκεται κοντά στη Χώρα, είναι απάνεμη και έχει άμμο και όμορφο βυθό. Δεν διαθέτει φυσική σκιά.

Λιόλιου: Πανέμορφη αμμώδης παραλία με γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά και αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά. Διαθέτει εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια και είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες.

Τσιγκούρι: Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού και η πιο κοντινή στη Χώρα (5 λεπτά). Είναι μεγάλη και αμμώδης, με πολλά δέντρα για σκιά. Διαθέτει beach bar, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μία ταβέρνα με καταπληκτική θέα στην Ηρακλειά και την Ίο.

Λιβάδι: Απέχει 1 χλμ. από τη Χώρα, έχει ξανθή άμμο και μεγάλα αρμυρίκια και προσφέρεται για οικογένειες. Στην περιοχή υπάρχει, επίσης, μία ταβέρνα.

Ψιλή Άμμος: Πανέμορφη παραλία με εξωτική ομορφιά και θέα στην Αμοργό. Τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος και ένας αμμόλοφος συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό.

Πού μπορείτε να μείνετε στη Σχοινούσα

Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιο και διαμερίσματα βρίσκονται στον κεντρικό οικισμό του νησιού, στη Χώρα. Δωμάτια όμως θα βρείτε και στο λιμάνι, Μερσίνι, στον Αλμυρό και στον οικισμό της Μεσαριάς. Στούντιο και σουίτες (πιο ακριβά όμως), βρίσκονται στις παραλίες Τσιγκούρι, Λιβάδι και Λιόλιου. Ορισμένα ξενοδοχεία, και στούντιο προσφέρουν δωρεάν μεταφορά προς τις παραλίες, μέσω mini bus – καθημερινά.

Πηγή: exploringgreece.tv