Τρία νησιά για διακοπές με ηρεμία και χαλάρωση – Γραφικότητα, μυστήριο και ελληνική ομορφιά
TRAVEL

Τρία νησιά για διακοπές με ηρεμία και χαλάρωση – Γραφικότητα, μυστήριο και ελληνική ομορφιά

Η αλήθεια είναι πως οι λάτρεις του καλοκαιριού, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Εκείνοι που θέλουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών να ζήσουν στο έπακρον στιγμές διασκέδασης, με ξενύχτι, μουσική και χορό μέχρι το πρωί και η άλλη κατηγορία που αναζητάει ηρεμία, χαλάρωση και ξεκούραση, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Εάν δεν βλέπουμε και εμείς την ώρα να περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής μας άδειας σε ένα παρθένο μέρος με κρυστάλλινα νερά, πλακόστρωτα σοκάκια, γραφικά χωριά και πεντανόστιμο φαγητό, δεν χρειάζεται παραπάνω σκέψη, καθώς στα Δωδεκάνησα, θα βρούμε την ιδανική επιλογή για μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Για τους λάτρεις της χαλάρωσης, λοιπόν, το σενάριο για τις πιο ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές περιλαμβάνει καλή παρέα, γέμισμα μπαταριών, όμορφες εικόνες και νέες εμπειρίες, τις οποίες θα βιώσουμε σε ένα από τα τρία πανέμορφα νησιά, που ξεχωρίσαμε και προσφέρουν εναλλακτικά τοπία, χρυσαφένιες παραλίες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Η Κάσος μας «υπόσχεται» τη γαλήνη που αναζητάμε

Ένα νησί που σίγουρα δεν φημίζεται για το πλήθος των τουριστών που το επισκέπτονται κάθε χρόνο, αλλά που αν το επιλέξουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αυτές θα μας μείνουν αξέχαστες, είναι η Κάσος, το νησί που θα μας συστήσει από την αρχή τι σημαίνουν οι χαλαρές και ποιοτικές διακοπές.

Η Κάσος είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο και κατοικείται σχεδόν από 1.000 άτομα. Για εμάς που θέλουμε να εξερευνήσουμε το συγκεκριμένο νησί, λοιπόν, το πρώτο που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ότι πρωτεύουσα της Κάσου είναι το Φρυ, που αποτελεί και το λιμάνι του νησιού, στο βόρειο τμήμα του. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό χωριουδάκι το όνομα του οποίου λέγεται ότι προέρχεται από το «φρύδι», λόγω του σχήματός του.

Για εμάς που το φετινό καλοκαίρι θα επιλέξουμε την Κάσο, ένα είναι το σίγουρο: Η παραδοσιακή, νησιωτική αρχιτεκτονική του με τα καλοδιατηρημένα δίπατα αρχοντικά, θα το κάνουν να ξεχωρίσει, κερδίζοντας μία θέση στην καρδιά μας.

Αστυπάλαια: Το νησί των Δωδεκανήσων με «άρωμα» Κυκλάδων

Η Αστυπάλαια είναι από τα νησιά που -θέλοντας και μη- θα μας συναρπάσουν. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί, καθώς έχει καταφέρει να παντρέψει την ομορφιά των Δωδεκανήσων με αυτή των Κυκλάδων.

Το όνομα της σημαίνει «παλιά πόλη» και φανερώνει την πλούσια ιστορία της στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε ταξιδιώτης που θα βρεθεί εκεί, θα ξαφνιαστεί με την άγρια ομορφιά της, την απαράμιλλη γοητεία της, την «αγνή» χώρα της, τη μαγευτική θέα, την παράδοση, την υψηλή αισθητική, τις μοναδικές παραλίες και τους φιλόξενους ανθρώπους της. Αυτοί και πολλοί ακόμη λόγοι, που θα ανακαλύψουμε από τις πρώτες κιόλας ημέρες που θα βρεθούμε εκεί, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, που αναμφίβολα θα μαγνητίζει το βλέμμα μας σε κάθε βόλτα στο νησί.

Λέρος: Ο «παράδεισος» των Δωδεκανήσων

Η Λέρος είναι ένα καταπράσινο νησί με πανέμορφες παραλίες, γραφικούς οικισμούς και πολλά αξιοθέατα, που υμνήθηκε μέχρι και από την Daily Telegraph για τις ομορφιές της, ενώ κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν ξέγνοιαστες διακοπές και πάνω απ’ όλα να απολαύσουν την ηρεμία του τόπου.

Για εμάς, λοιπόν, που πέρα από την ηρεμία αναζητάμε και εξαιρετικές παραλίες, η Λέρος δεν θα μας απογοητεύσει, αντίθετα θα γίνει από τα αγαπημένα μας νησιά που θα θέλουμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

Φυσικά, ανάμεσα στα θετικά στοιχεία του νησιού είναι οι μαγικές παραλίες με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, όπως ο Ξηρόκαμπος, ο Άγιος Σπυρίδωνας, το Κουλούκι και η Γούρνα.

Αν μη τι άλλο αυτά τα τρία γραφικά νησιά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγαλύτερα και τα πιο τουριστικά νησιά της χώρας μας, αντίθετα, το τοπίο, η φιλοξενία των κατοίκων και η γαστρονομία τους, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους, αυτό το καλοκαίρι, αξίζει να τα επισκεφτούμε!

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Τρεις ευρωπαϊκές παραλίες που ξεχωρίζουν για το ασύγκριτο φυσικό κάλλος τους

Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ασφαλείς χώρες για καλοκαιρινές διακοπές το 2022

Άγιος Πέτρος: Η παραλία που βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από την Αθήνα

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ