Μετέωρα
Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στα Μετέωρα
Πηγή: UNESCO World Heritage Site, 1988, Getty Images
TRAVEL

Ταξίδι στα Μετέωρα, ένα «θαύμα» της φύσης και της πίστης

Μετέωρα, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η αλήθεια είναι πως κάθε εποχή θεωρείται ιδανική για να ζήσουμε από κοντά τη μυστηριακή ατμόσφαιρα των Μετεώρων και να βιώσουμε τη μαγεία της φύσης.

Άλλωστε, το επιβλητικό θέαμα που συναντάει κανείς με το πού φτάσει στα Μετέωρα, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο παγκοσμίως, λόγω του συμπλέγματος των τεράστιων σκουρόχρωμων βράχων από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται εκεί, εδώ και αιώνες.

Μετέωρα
Μετέωρα

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι από πολλούς τα Μετέωρα, χαρακτηρίζονται ως το θαύμα της φύσης, της πίστης και της ζωής και ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες (ως και εκατομμύρια) τουρίστες από όλον τον κόσμο και συχνά τα κατατάσσουν στη δεύτερη ηπειρωτική περιοχή της χώρας μας σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη.

Αν λένε λοιπόν, ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε είμαστε σίγουροι ότι μόνο οι φωτογραφίες από τα Μετέωρα αρκούν για να μας πείσουν να εξερευνήσουμε από κοντά το 2023, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Tα Μετέωρα στα χρώματα του φθινοπώρου
Tα Μετέωρα στα χρώματα του φθινοπώρου

Τα Μετέωρα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Le Monde

Τα Μετέωρα συγκαταλέγονται στο «Top 20» των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών για το 2023, από το γαλλικό δημοσιογραφικό όμιλο Le Monde. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη σειρά της, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι φιλοξένησε για έξι ημέρες στην περιοχή των Μετεώρων τη δημοσιογράφο της Le Monde, Bénédicte Bocays, που μαζί με τη συνεργάτιδα φωτογράφο της εφημερίδας, συγκέντρωσαν πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό από τους Ιερούς Βράχους. Εκεί, όπου η θρησκευτική και καλλιτεχνική κληρονομιά αιώνων συνυπάρχουν με την σπάνια φυσική ομορφιά, για το ετήσιο ειδικό ένθετο της Le Monde με τους Top 20 παγκόσμιους προορισμούς του 2023.

meteora-nature.jpg
Μετέωρα, η απέραντη πολιτεία πανέμορφων και πανύψηλων βράχων

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ταξιδεύει παντού στον κόσμο, μέσα από το στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής, που έχουμε σε εξέλιξη και τις συνεργασίες, που αναπτύσσουμε» δηλώνει ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός.

«Ετοιμάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξοικείωσης και φιλοξενίας, ώστε οι Γαλλίδες δημοσιογράφοι να σχηματίσουν μια πλήρη, αυθεντική εικόνα για την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων. Συμμετείχαν σε δραστηριότητες και επισκέφτηκαν χωριά και μνημεία στη γύρω περιοχή. Τα Μετέωρα περιλαμβάνονται στους Top 20 παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς της Le Monde για το 2023 και μάλιστα σε περίοπτη θέση, πιθανότατα στην πρώτη εξάδα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - Πολιτισμού, Γιάννης Μπουτίνας.

Εάν αυτό το φθινόπωρο, θέλετε να οργανώσετε ένα μοναδικό ταξίδι στην ενδοχώρα, τότε ένα είναι το σίγουρο: Αυτός ο προορισμός θα μας μαγέψει, όποια εποχή και εάν αποφασίσετε να τον επισκεφθείτε.

Καλαμπάκα Μετέωρα
Τα Μετέωρα στέκουν επιβλητικά πάνω από την Καλαμπάκα

Τα Μετέωρα, αυτή η απέραντη πολιτεία πανέμορφων και πανύψηλων βράχων, η οποία βρίσκεται λίγο μετά την πόλη των Τρικάλων, με κατεύθυνση προς Καλαμπάκα, αποτελούν ύψιστης σημασίας θρησκευτικό τοπόσημο, αλλά και ένα ασύγκριτο σημείο απαράμιλλης ομορφιάς στην Ελλάδα, καθώς και ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο. Είναι στο χέρι μας πότε θα αποφασίσουμε να το ανακαλύψουμε!

Διαβάστε επίσης

Το ελληνικό χωριό που ενέπνευσε μεγάλους σκηνοθέτες κινηματογράφου

Σαμαρίνα: Το ψηλότερο Ελληνικό χωριό στις πλαγιές της Πίνδου

Αετομηλίτσα Ιωαννίνων: Δείτε το πανέμορφο χωριό της Ηπείρου από ψηλά

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ