TRAVEL

Έξι ευρωπαϊκοί προορισμοί, ιδανικοί για διακοπές με παιδιά

Έξι ευρωπαϊκοί προορισμοί, ιδανικοί για διακοπές με παιδιά
PIXABAY

Μουσεία, βόλτες ανάμεσα σε ιστορικά μνημεία και δείπνο στις 9 το βράδυ μοιάζουν τελείως αποκομμένα από μια ρομαντική απόδραση, ωστόσο είναι ιδανικοί προορισμοί για όλη την οικογένεια. Το καλύτερο είναι ότι μερικά από αυτά τα μέρη δεν είναι καθόλου ακριβά.

Προφανώς, όταν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας για τις ονειρεμένες ευρωπαϊκές διακοπές σας. Ωστόσο, οι παρακάτω προορισμοί ταιριάζουν απόλυτα για όλη την οικογένεια, επομένως δεν θα χρειαστεί να θυσιαστείτε τόσο όσο νομίζετε.

Μόναχο και πέριξ, Γερμανία

Οι μικροί λάτρεις της Disney θα νιώσουν σαν να βρίσκονται σε παραμύθι όταν επισκέπτονται το Κάστρο Neuschwanstein, σε μικρή απόσταση από το Μόναχο.

Ο «αγγλικός» κήπος, γνωστός ως το κεντρικό πάρκο του Μονάχου, είναι εξαιρετικά άνετος για να παίζουν τα μικρά παιδιά, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε βάρκες.

Ο «αέρας» της πόλης θα κάνει μικρούς και μεγάλους να νιώθουν σαν να έχουν μπει μέσα σε παραμύθι.

Βιέννη, Αυστρία

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βιέννη ανεξαρτήτως ηλικίας ή καιρού.

Στη Βιέννη γίνονται πάντα γιορτές, που μετατρέπουν την πόλη σε ονειρεμένο προορισμό.

Το κεντρικό θέατρο της πόλης, το Volksoper, έχει επίσης παραστάσεις για τους μικρούς, ενώ το λούνα παρκ Prater θα ενθουσιάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς.

Λίμνη Garda, Ιταλία

Η λίμνη Garda βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, ανάμεσα στο Μιλάνο και τη Βενετία, και είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε οικογενειακώς. Τα κρυστάλλινα νερά είναι ιδανικά για κωπηλασία.

Το λούνα παρκ Gardaland είναι χτισμένο ειδικά για οικογένειες και αν ένα πάρκο δεν σας είναι αρκετό, υπάρχουν παιδικές χαρές σε όλη την περιοχή.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το κάστρο Scaliger, πλούσιο σε ιστορία και συναρπαστικό για κάθε παιδί.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Κάθε πόλη που έχει γέφυρα με αγάλματα δράκων είναι ιδανική για παιδιά με πλούσια φαντασία. Τα παιδιά θα λατρέψουν την επίσκεψη στο Κάστρο της Λιουμπλιάνα όπου μπορούν να συναντήσουν έναν χαρακτήρα δράκου που απαντά στις ερωτήσεις τους. Οι περιηγήσεις στη λίμνη είναι πολύ δημοφιλείς στις οικογένειες και το πάρκο Tivoli είναι ιδανικό όταν τα μικρά είναι πολύ... ζωηρά.

Η πόλη διαθέτει επίσης πληθώρα υδάτινων πάρκων με αξιοθέατα για τους μικρούς μας φίλους.

Ελσίνκι, Φινλανδία

Η Φινλανδία έχει πολλά να προσφέρει όταν πρόκειται για μικρά παιδιά. Ειδικά αφού το Ελσίνκι έχει έναν ιδιαίτερο αέρα, είναι εύκολο στο περπάτημα και γεμάτο καφέ και παμπ.

Είναι επίσης γεμάτο από μέρη που θα δοκιμάσουν την πλούσια φαντασία των παιδιών, όπως το φρούριο Suomenlinna, ένα φρούριο του 18ου αιώνα που συνδέεται με γέφυρες με άλλες νησίδες. Στο πρόγραμμα επιβάλλεται να μπει και η υπόγεια παιδική χαρά Leikkiluola.

Σπλιτ, Κροατία

Μια άλλη πόλη δίπλα στη θάλασσα... Το Σπλιτ είναι η πόλη όπου γυρίστηκαν σκηνές από τη διάσημη σειρά Game of Thrones (το κέντρο της πόλης χρησίμευε ως Mereen, η πόλη των σκλάβων στο Game of Thrones).

Το Σπλιτ διαθέτει πολλά πάρκα, χώρους για τρέξιμο και εστιατόρια για τα γούστα των πιο απαιτητικών παιδιών.

Το Σπλιτ είναι ιδανικό και για παιδιά που μαθαίνουν κολύμπι, καθώς περιβάλλεται από αμέτρητες μικρές παραλίες λίγα μόλις βήματα από το κέντρο.

Διαβάστε επίσης:

Χριστούγεννα σε 7 εξωτικούς προορισμούς: Καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα!

Χριστούγεννα στην Κρήτη: Έθιμα, παραδόσεις και ιδιαίτερα γλυκά

Μπριζ - Βέλγιο: Σαν βγαλμένο από παραμύθι