TRAVEL

Οι Times προβάλλουν τη Μύκονο και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού

Οι Times προβάλλουν τη Μύκονο και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Αφιέρωμα από τους βρετανικούς Times στο «Νησί των Ανέμων»

Την Μύκονο προβάλλουν σε δημοσίευμα οι βρετανικοί Times. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην «πραγματικά εκπληκτική πόλη με λευκή ζάχαρη και την πιο απαλή, παχύτερη άμμο στις 35 όμορφες παραλίες της». Και συμπληρώνει:

«Κάποιοι λένε ότι είναι το ροζ χρυσό φως της Μυκόνου κάνει τους πάντες να φαίνονται πιο όμορφοι και τράβηξε τους πρώτους καλλιτέχνες στο νησί, ακολουθούμενους από διανοούμενους και τζετ σετ, ειδικά μετά την περίφημη πρώτη επίσκεψη της Τζάκι Κένεντι το 1961».

Αναφορά γίνεται και στα «ζωντανά παραλιακά μπαρ, τα καλύτερα στα ελληνικά νησιά, αν όχι και στην Ευρώπη», ενώ όπως τονίζει «οι fashionistas θα λατρέψουν τις κομψές μπουτίκ και τα κοσμηματοπωλεία που πλαισιώνουν τα στενά σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου ειδικά το βράδυ, όταν η Μύκονος ζωντανεύει πραγματικά».

Το αφιέρωμα στο «Νησί των Ανέμων» συνεχίζεται με αναλυτική περιγραφή στη Δήλο «το μικρό νησιωτικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που απέχει 30 λεπτά με το σκάφος. Τώρα έρημη εκτός από φύλακες, η Δήλος ήταν κάποτε σπίτι 30.000 ανθρώπων. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα ερείπια του μεγάλου ναού του Απόλλωνα, τη μαρμάρινη ταράτσα των λιονταριών, το θέατρο και τα κομψά μωσαϊκά σπίτια και τα λείψανα ενός αρχαίου λιμανιού αφορολόγητου.Ή κάντε παρέα στη Χώρα της Μυκόνου, με το πανέμορφο παλιό λιμάνι και τις μασκότ πελεκάνων, τη σειρά των ανεμόμυλων, το αρχαιολογικό μουσείο και τη μοναδική Παναγία Παραπορτιανή— πέντε ξωκλήσια ντυμένα με ασβέστη».