TRAVEL

Μακρινίτσα: Το «μπαλκόνι του Πηλίου» ιδανική επιλογή για ανοιξιάτικα ταξίδια

Μακρινίτσα: Το «μπαλκόνι του Πηλίου» ιδανική επιλογή για ανοιξιάτικα ταξίδια
exploringgreece.tv

Τα χωριά του Πηλίου μαγεύουν τον επισκέπτη και την άνοιξη με τα χρώματα που συνθέτουν πίνακες ζωγραφικής σε υπέροχες διαδρομές.

Το Βουνό των Κενταύρων είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και να κάνει ένα ταξίδι που θα του μείνει αξέχαστο.

Το Πήλιο και τα χωριά του προσφέρουν κάτι που δύσκολα συναντάς, δηλαδή βουνό και θάλασσα, καθιστώντας τον προορισμό αυτό ιδανικό όλες τις εποχές του χρόνου. Τα χωριά του Πηλίου μαγεύουν τον επισκέπτη και την άνοιξη με τα χρώματα που συνθέτουν πίνακες ζωγραφικής σε υπέροχες διαδρομές. Ένα από αυτά είναι και η Μακρινίτσα.

Την αποκαλούν και Μπαλκόνι του Πηλίου και δεν έχουν καθολου άδικο καθώς προσφέρει, εκτός από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα στο «Βουνό των Κενταύρων». Η Μακρινίτσα σύμφωνα με το exploringgreece.tv διατηρεί και αυτή την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και διαθέτει θέα προς τον Παγασητικό κόλπο για να σου θυμίζει ότι το Πήλιο συνδυάζει με εναν τρόπο μοναδικό βουνό και θάλασσα.

Αποτελεί ένα από τα χωριά του Πηλίου που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στους ορεινούς προορισμούς ενώ έχει έντονη τουριστική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Σήμα κατατεθέν του χωριού είναι η πλατεία της Μακρινίτσας την οποία χαρακτηρίζουν, όχι άδικα, ως «μπαλκόνι του Πηλίου» καθώς κάτω από τα πλατάνια μπορείς να κάτσεις να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις τη μοναδική θέα προς το Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Πάνω στην πλατεία βρίσκεται, επίσης, και ένα από τα πιο διάσημα καφενεία της περιοχής καθώς εκεί υπάρχει μια ζωγραφιά του γνωστού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Οι ανοιξιάτικες βόλτες στη Μακρινίτσα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.